Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте екперти, моля ви за съвет.
Ето го и проблема.
Едната ми стая е под тераса.
При силен дъжд или натрупване на сняг тече.
Разбрали сме се със съседа ми отгоре за ремонт на терасата и полагане на хидроизолация.
Терасата е с гранитогрес, под него има топлоизолация, явно хидроизолация не е слагана при строежа.
Въпросът ми е достатъчно ли е да се махне гранитогреса и да се положи хидроизолация само под него без да се пипа положената топлоизолация?
Изофлекс или хидроизолационна мушама?
Предварително ви благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я помислете още. Казваш "при силен дъжд и натрупване на сняг". Което ми навява мисълта не за липсваща изолация, а за недостатъчна височина на борда и. Оправете по стените, хем без да рушите сегашното.
Пък и както сте го намислили - катоп махате гранитогреса, ще наруште изолацията под него. А защо изобщо да го махате?
n_a благодаря за бързата намеса.
Нямам идея как е изпълнена терасата под плочките. Виждам само това което е отгоре. Знам все пак, че има топлоизолация.
Покрита е с гранитогрес, на трите стени има 5 см цокъл от гранитогрес.
Четвъртата е дограма, френски прозорец, плочките са наредени до него.
Може би с фугиране и силикон (битумна паста) ще стане, но ми се струва ненадеждно.
За това ме тегли към по-кардинално решение.
И си мислех да се махнат плочките, да се сложи изолация, както трябва, да се уплътнят ъглите и после пак да се налепят плочките.
Сигурно има и други варианти, които няма как да знам. Точно за това пускам тема тук.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да не писателства сега. Прочети КАК се прави хидроизолация на тераса и ще разбереш какво имам предвид, като говоря за проблем в бордовете.
n_a, прелистих темите.
Само тук има нещо, подобно:
"Запечатване на проблемни места върху стените на балкона"
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=43
Но става дума за корекция на проблемни места, а не за полагане на хидроизолация.
Ако можеш да ми пратиш линкове, вместо да пишеш...
LazarGanev - "Велик майстор"
Понеже и мен ме вълнува проблема и аз също бях пуснал подобма тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=14545.
След много питане тук и на други места, вече съм половин специалист и остава да си избера марката на изолацията, но тебе вече мога да те съветвам :) . Вебер имат много добра течна еднокомпонентна изолация, която се нанася с валяк и се получава много добър филм, върху който лепиш гранитогреса. Можеш да нанасяш директно върху стария гранитогрес, стига да ти позволява нивото.
chapara - майстор
http://www.isomat-eng.com/hydro.html

Хайде пак тука ,100тици терси и от никоя на тече,кво ви става Бре народе ,не можете да търсите ли?Хидроизолация и за нея лови 100% теракол :razz:

Тема "Хидроизолация на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: