Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
nikibol - специалист
Здравейте.
Фактическата обстановка е следната:
1. Къща с каменни основи. На каменните основи около 50-60 см., които се намират под земята има бетонен пояс с дебелина от 5-10 см. На тях трябва да сложа някаква хидроизолация /Воалит или нещо подобно/.
Въпроса е: С посипка или без посипка и какви материали да използвам /цена/качество/. С какво друго мога да направя хидроизолацията на основите?

2. Под на стаята находящ се на кота 0. Същият е от някаква пръст или.. прилича ми на мн. ситна пепел от печката. На този под смятам да правя замазка/плоча с арматурна мрежа /Ф4 с око 20*20 см/.
С какво мога да хидроизолирам пода и какви материали да използвам (цена/качество).

Търсих с търсачката, но не намерих нещо, което да отговаря точчно за този случай, а и май.. всеки случай е строго индивидуален.
Благодаря Ви предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С търсачката няма да намериш " на адрес ХХХ, най-подходящо е ***".
Четеш си за хидроизолации и пак четеш и пак четеш... примерно, докато схванеш, че посипката е за покрив...
Впрочем, точно като твоят случай го имаше и наскоро. Често срещана ситуация е. И моята къща беше така.
Успех! Ще се справиш!
arai - специалист
Значи за основи аз ти препоръчвам ПОЛИЕЛАСТ ЕКСТРА , струва 9.60 на м2.Материалът е 4мм и 5кг на м2 ,полиестерна армировка,sbs модифициран битум, идеален е за основи.Плочата може да си я намажеш с Aquatek Elastic 2C- двукомпонентна мазилка струва 290лв.и си готов.
SUPOLA - напреднал
полиестера ти е достатъ4ен
SUPOLA - напреднал
на МКМ,продуктите не са никак зле.
arai - специалист
SUPOLA написа:
полиестера ти е достатъ4ен
Колега полиестера сам по себе си е просто плат който служи за армировка на битумната хидроизолация.Нищо лично просто те консултирам.Материалът който предложих на човека е с полиестерна армировка така че се повтаряме. :)
piron45 - майстор
Да ти кажа аз какво съм правил на моята къща преди години . Къщата е със сутерен - 70 см в земята. Поради това че по всички стени имаше влага и дори мазилката се ронеше дълги години не го ползвахме освен за мазе. В един хубав ден реших да опитам да оправя проблема и да си направя ремонт в сутерена за да става и за живеене. И так се започна.
Първо изкопах около цялата къща поетапно около основата на дълбочина под нивото на сутерена до сухата зидария на самата основа. Оказа се някъде към 110 см. Ширината беше колкото да влиза една лопата. Изкопаното пространство запълних с едри камъни като най отгоре нахвърлях по дребни натрошени камъни и филц докато се изравни с външното ниво на земята. Цялата тази пътека около къщата циментирах с бетон. Само след два месеца стените в сутерена изсъхнаха, направих си ремонта и досега няма никаква влага в тези стаи. Резултата беше чудесен с много малка инвестиция и повече хамалогия. Не съм слагал никакви други изолиращи материали, а пък в реката камъни колкото щеш. Подовете в стаите ги изолирах по същия начин. Изкопах по 30 см в земята и го напълних с камъни и отгоре филц. Отгоре направих замазка с перлит, стиропор на зърна и цимент и се получи чудесен резултат. Хем топлоизолира и няма влага. Сложил съм отгоре балатум който не е сменян вече 25г.

Тема "Какви материали да използвам за хидроизолация на основи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: