Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
bacekoko - напреднал
Панелка, последен етаж. Има фуга която разделя хола на 2/3 и която равни и със стената на коридора, от която фуга, като вали дъжд, капе в хола, а в коридора се стича по стената.
Предстои изолация на покрива, но дотогава има ли някакво решение?
Качвах се на междупокривното пространство, и като вали точно над тази фуга има трегер, над него е пак фуга от горните плочи и от там на няколко места капе.
Ако 'изолирам' фугата отгоре (демек на моя таван, не на покрива) влагата ще се поема от дранажа (около 10см камачета) и мисля че ще е някакво решение (ако не се исзипе все пак да вали 10 дни без да спира...) а и след като се изолира покрива, нещата ще се пооправят.
Та с какво да я изолирам?
Аз лесно ще отида в някой магазин и ще питам, ама после що не взе италянско, що не взе едикво си...та да не прибързвам, първо да попитам, както и как и какъв е редът за обработката?

Поздрави и благодаря предварително!
lenko71 - специалист
Ако ще го правиш така сложи първо найлон и върху него пясък. Мисля че ще свърши работа
lambov - специалист
Решението е само хидроизолация на два пласта и евентуално с посипка отгоре. По принцип трябва да се направи целия покрив, за да няма опасност отново да прокапе.
bacekoko - напреднал
А какви материали да търся за целта?

Намерих Изомакс, който дали мога да ползвам без да грундирам първо с изомакс-О ?
Мисля да почистя хубаво фугата, след което да замажа с теракол примерно, и като изсъхне да намажа с изомакс, после лента и пак мазане...

Тема "Теч от фуга на тавана-спасение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: