Предстои ми след седмица да се нанеса в новата си апатамент. Проблема ми е в това че на 2 този месец започнаха довършителните ремонти, като гарсониерата ми се продаде с инсталация до тапа в моя случай. Банята ми беше до тухла и в рамките до 26 трябваше да се довърши както и др стаи но те имаха гипсокартон. В сличая банята към днешна дата ми е готова в др стаи се удари шпаковка и латекс, но от лепенето гипсокартон плочки в банята и коридора днес като ходих с брокерката ми на тавана имаше люспи, а онзи ден когато боядисваха по пвц прозореца имаше влага. Как да оправя проблема с влагата при материалите които са ползвали. През целия си живот съм живял в няколко къщи и за първи път се зблъсквам с това. Предвид и краткия срок за който ми бе завършено жилището не съм сигурен че следващата седмица пак няма да излезе подобен проблем. Иначе вътре темп. са около 15 градуса без да утоплява...
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
andrian.ivanov
- специалист
10 мнения в "Проблем с влага в ново строителство съвет"
EDI
- майстор
Проблема е, че е ново строителство.Най-вероятно са приключили строежа в "отрицателни" срокове и сега всичката влага започва да излиза.В това време да шпакловаш и боядисваш си е направо убийство, според мен.Въпроса се решава с махане на всичко набъбнало от влажните места, отваряне на прозорци и съхнене, което трябва да стане през лятото, ако можеш да не влизаш да живееш.Просто трябва време за излизане на влагата от строителството.Другия начин е с изсушители, но там ХИГРО може да ти даде точен съвет.
bullet
- специалист
Ами това си е остатъчна технологична влага от строителството и довършителните работи. Хубаво ще да е да изкара лятото преди да се нанесети, ама като гледам май няма как да стане. Може да заложите един влагоабсорбатор, но от по-сериозните, нещо като това http://www.otoplenie-bg.com/productdetails.aspx?id=85, а не онези дребни боклуци церезити-мерезити с таблетки.
hygro
- майстор
rendo
- специалист
Адриане - за да не ти мохлясват дрехи мебели и тн. - осуши нещата както трябва не пести дребни суми - спрямо целогодишния ти комфорт и допълнителните суми за допълнителни ремонти - Говори с HYGRO
hygro написа:Виж тук:
http://www.hygrooptima.com/drying.html
и тук:
http://www.hygrooptima.com/faq-moisture.html
andrian.ivanov
- специалист
Деска ходих до апартамента и никой нямаше поне прозорците да бяха оставели отворени. Ще се обадя на собственика на фирмата утре днес не ми остана време след седмица се нанасям и не искам да стане нещо по сериозно. Не знам разполагат ли с подобна техника иначе с подръчни материали и поне едната стая денонощно ще я оставя с отворени прозорци. В много кратки срокове и наистина в най лошия месец се правят тези довършителни неща ако беше лято щеше да е др.
andrian.ivanov
- специалист
Нямам избор имам срок до 1 март да освободя моята къща и до 26 фирмата да е готова с апартамента. Правих покупко продажба Честно неочаквах от тях че ще правят толкова ремонти Мислех за един гибскартон в банята и коридора и след това лятото аз каквото мога. В момента всичко е готово останаха пода в коридора и 2 те стаи. Във всекидневната и др. вчера им казах да сложат 1 балатум защото не мога да си позволя др. на този етап наистина няма смисъл. По рано като ходих се отбих при комшиите така и не се бях ме запознали - при тях поне влага нямаше всичко явно е от съхненето все пак при минусови се правише и сега избива като се затопли ми такъв ми късмета само се моля да не се отлепи нещо 

ArturDent
- Почти Безобиден
Отварянето на прозорците при влажност на създуха в момента 90-100% няма да помогне. Даже ако има мъгла ще стане по-лошо.
Поне си купи един обезвлажнител за 200-300 лв. Да извинява hygro, че няма да е професинален ;) Пусни го на масимална мощност. Ще вадиш по 10-на литра вода на 24 часа.
А дали не се дават профEсионални обезвлажнители под наем?
Поне си купи един обезвлажнител за 200-300 лв. Да извинява hygro, че няма да е професинален ;) Пусни го на масимална мощност. Ще вадиш по 10-на литра вода на 24 часа.
А дали не се дават профEсионални обезвлажнители под наем?
Последна промяна от ArturDent на ср фев 17, 2010 10:36 am, променено общо 1 път.
Тема "Проблем с влага в ново строителство съвет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература