Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Niky - специалист
Здравейте. При мен се появи гаден проблем с влажни петна по тавана.
Става дума за ново строителство, като влагата очевидно идва от съседа отгоре, като моя таван се пада негов балкон!

Зимата нямаше никакви проблеми, но сега се появиха...явно вследствие на зимата!
Знам, че трябва да се оправи балкона на съседа, но проблема е, че там никой не живее.

Четох насам натам за подобен проблем, но навсякъде се говори, че решението е само хидроизолация на балкона.

Въпросът ми е - наистина ли не мога да направя нищо, за да хидроизолирам тавана си отвътре. Бях тръгнал да правя окачен таван, но сега с тия петна, ще изчакам.

Ако някой знае решение, да сподели.
Има стек немска бира ако решението му върши работа :-D
EDI - майстор
Няма друго решение освен хидроизолация на балкона отгоре.Трябва да се премахне проблема, а не следствието.
Niky - специалист
Toва означава, че трябва да чакам неопределено време, за да се нанесе някои :-D
Todor - специалист
Има хидроизолация която може да се намаже и от към твоята страна прониквала около 20 см навътре в бетона. Така правят тунелите (съм чувал). На "Изомат" имат аналог около 36 лв струва един чувал.
Niky - специалист
Кажи ми, моля те, как се казва точно. И да отивам да я взимам.
EDI - майстор
Има, но няма да реши проблема.Това е CR90 и CR 166 на ЦЕРЕЗИТ.Създава кристална структура в пукнатините и издържа и на налагяне.Но проблема ще остане, защото влагата ще остане зад хидроизолацията в плочата.Като замръзне и се разтопи един, два пъти зимата, става лошо.Ето ти бинкче - http://www.ceresit.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B ... 0%B8%D1%8F .
Niky - специалист
Благодаря. То е ясно, че истинското решение е хидроизолация отгоре, но...
Ще пробвам с тоя церезит, пък да видим.
arai - специалист
Влизаш в бай гогъл и пишеш хидроизолация за обратно налягане .Не съм пробвал но сигурно ще излезе нещо.Именно такъв матерял ти трябва.Фирмата няма значение прегледай и техническите характеристики и прецени.Един съвет колкото по немска толкова по добре.

Тема "Хидроизолация на таван - влажни петна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: