Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
mesecinka - помощник
Здравейте! Изчетох всички проблеми и всички предложени решения. Сега да споделя и моя. Имам едно бунгало, разположено на съвсем леко наклонен терен. Почти е равен. Повдигнато е от земята може би на около 20 см (основи). Но... подът е влажен. Първоначално мислех, че проблема е от прекомерната вода в мястото, защото съседа си източваше кладенеца в нашия двор. Лятото не беше толкова забележимо. Есента правихме опит с една замазка (разтворима във вода и се нанасяше по пода). Но ето сега, на пролет...отново пода е мокър. И то само в единия ъгъл. Чудя се...Какво да правя сега. Възможно най-лесно и просто. Някаква сигурна подова замазка? Покритие? Възможно ли е да се избегне копаенето на дренаж? Чували ли сте за замазка от стиропорови стърготини и цимент? Благодаря Ви предварително за помощта!
vipltd - специалист
Дренаж отвън,дори недълбок и хидроизолация на пода,коята е на циментова основа .
hygro - майстор
Трудно е да се прецени без повече подробности, но възможна причина може да е и кондензация върху хладния под...

Плаваща замазка върху фибран при всички положения ще ти е от полза:

Изображение
mesecinka - помощник
Благодаря. Искам да попитам ... В един магазин видях ДЕПРОН, за влагоизолация. Четох и тук в една тема за него. Според Вас, ще е удачен ли в моя вариант? Опитвам се (да си призная) да си реша проблема възможно най-лесно. не ми се разкопава двора за дренаж. Не ми се маха циментовата замазка... :-)

Тема "За влагата :-) в бунгало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: