Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
В мазето имам влага по стената,отвън е направена хидроизолация и дренаж.Предлагате ли някаква съставка за да спра влагата отвън, или да се боря с нея отвътре(например с мазана хидроизолация по стената).
Мерси
срещу влагата само отвън. за съжаление ако си изпълнил както трябва тези мерки, които казваш и пак има влага не мога да дам съвет :?
отвън е изпълнено както трябва- мазахме с грунд,после два пласта хидроизолация, после топлоизолация и после защита на топлоизолацията.После го засипахме и отгоре ударихме плоча - сега няма достъп.
Казаха ми за един метод отвътре се пробива и се излива някаква суспензия която да спре влагата.
joro_206 написа:отвън е изпълнено както трябва- мазахме с грунд,после два пласта хидроизолация, после топлоизолация и после защита на топлоизолацията.После го засипахме и отгоре ударихме плоча - сега няма достъп.
Казаха ми за един метод отвътре се пробива и се излива някаква суспензия която да спре влагата.

Провери тук.
http://www.isomat.gr/
Решението е мазана хидроизолация с капилярно действие.
Полага се от негативната страна,както е в случая.
Пенетрон или в упътването трябва да пище ,че има пенетронно
/капилярно/въздействие.
Около 2 кг/м2 е разхода,нормалната цена е към 80 лв. торбето.
Запечатва.
а да ми кажеш производител.
Изомакс дали имат такъв продукт?
БГ производител не познавам.
Ако не можеш да си решиш проблема на местна почва,пиши ми.
Често пътувам,в малки количества мога да ти докарам.
Ползвам го от години,перфектен,издържа на напорни течове.
Ще им платим след като се уверите за резултата.
изкопа трябва да е поне на 30см.40см.по-надолу от основите, и слет това изолация, ако не е направено каквото и да сложиш,ще имаш проблем.
Без кирки и лопати.
Хидроизолацията,която я препоръчвам е за негативно полагане,т.е.
когато няма възможност за дренаж и копане отвън.
Запечатва дори и напорни течове.
...
Последна промяна от ISOMAX на чет май 20, 2010 10:16 pm, променено общо 1 път.
Здравей, ISOMAX
Искам да попитам дали някой от продуктите ви може да се използва в хидроизолирането на мазе с тухлени стени? Ако не върху тях направо, то как мога да го подготвя за да нанеса хидроизолацията? Ето как изглеждат стените:

Прикачен файл

17042010(002).jpg
17042010(002).jpg (232.82 KиБ) Видяна 9590 пъти

Прикачен файл

17042010(001).jpg
17042010(001).jpg (238.57 KиБ) Видяна 9590 пъти

Прикачен файл

17042010.jpg
17042010.jpg (238.22 KиБ) Видяна 9590 пъти

Прикачен файл

17042010(003).jpg
17042010(003).jpg (242.32 KиБ) Видяна 9590 пъти
ZorroTr: В отговор на Вашето питане, предлагаме следния вариант за решаване на проблема с влагата в мазето:

- Изпълнява се циментова замазка върху тухления зид, с дебелина 2-3 см.
- След като изсъхне замазката, се полага полимер-циментова хидроизолация,като тази, с разходна норма 4,5 кг/кв.м с една армировка от стъклена мрежа, според ръководството за изпълнение.

Поздрави!
Последна промяна от ISOMAX на чет май 20, 2010 10:22 pm, променено общо 1 път.
ISOMAX написа:.... Изпълнява се циментова замазка върху тухления зид, с дебелина 2-3 см.

..........

замазка не се ли прави на пода. а и 2-3 см не е много, ама зависи за какво :?
ZorroTr: Замазка се прави и по стени, а тези 2-3 см са с цел да се изравни основата, така че да се изпълни безпроблемно отгоре хидроизолацията.


Поздрави!
Не искам да плюя,ама с този изомакс миналат година действах по разни проблеми на вилата .Един от тях беше точно подпочвени води ми наводняват при всеки валеж гаража -кофти работа на строителите.Пада се 5см по надолу от земята и ела да видиш какво чудо еРайона е с високи подпочвени води и при всеки дъжд водата се просмуква и чак локвички стават .Гледах,рових в Нета и попаднах на Изомакса.Консултирах се с човека и се стигна до закупуване на две баки със Изомраз-сив.Може да се ход,издържа леко натоварване-т.е. колата може да влезе в гаража.Няколко месеца ОК.След това се наду и започна пак да влиза пустата вода.Доголкото вдявам той не е подходящ за негативно налягане.Сега го махам и реда едни мани -е гати минавката .А го положих по всички правила. Сега съм се спряла на това.Ще пиша за резултата , ама ми се струва че ще заспи положението.Все пак продукта е английски , а при тях вода дал господ.А , ето къде го намерих www.mackint-bg.com

Прикачен файл

febtank.jpg
febtank.jpg (22.48 KиБ) Видяна 9254 пъти

Прикачен файл

febtank-super[1].jpg
febtank-super[1].jpg (17.52 KиБ) Видяна 9254 пъти
Нужни са няколко уточнения:

- снимката на мазе отгоре е от сайта на "англичаните", а не е "ИЗОМРАЗ"!
- до Вашия печален опит с "ИЗОМРАЗ" се е стигнало най-вероятно поради следните обстоятелства: 1. Основата е силно водонапита, което я прави нездрава и ронлива. 2. Не е изчакано пълното изсъхване на всеки пласт преди мазането на следващия, което води до затваряне на влага в самата изолация. 3.Разходната норма е под 4,5 кг/кв.м

Искрено съжаляваме и се извиняваме за причинените неудобства.

Бихме Ви посъветвали да монтирате отдушници, захванати за бетонната плоча с цел отвеждане на влагата и недопускане на същата грешка със затворената влага.

Поздрави!
Здравейте колеги,

принципно хидроизолация се прави от вън , а не обратно. Но мисля, че колегите от Пенетрон, както и др. фирми предлагат добро решение за изолация на обратния принцип отвътре навън, а именно чрез капилярните изолации, които предлагат, самите капилярни изолации, се предвижват по капилярите(затова се наричат и капилярни) по принципа на осмозата, и там където срещнат влага, моментално кристализират и образуват една водна мембрана, освен че изолират, самата повърхност кристализира и се оякчава до 7-8 пъти. Съвета ми е да пробваш някакъв вид капилярна изолация, мисля че ще ти реши проблема. Успех!

Колега Изомакс, как искаш да изолираш стени или тавани или каквото и да е отвътре, за период повече от 2-3 месеца, когато те са подложени системно и постоянно на ерозираща влага, проникваща отвън, това решение което предлагаш е временно с "изомраз" или какъвто и да е ваш продукт. Защо когато не може да се помогне на човек, не се замълчи, а трябва на всяка цена да му се предложи продукт от вашата гама, само за да се опитаме да направим нещо по въпроса или да върви търговията, а когато Ви се дават негативните резултати, отговора Ви е повече от ясен, не си спазил разходните норми или нещо си друго? Ами Вие(визирам фирма Изомакс) просто нямате адекватен продукт, който да предложите на клиента, за да му се реши проблема, говоря в случая с полагането на изолацията отвътре, като не можеш поне не пречи или предложи нещо което се е доказало с годините и в цял свят - а именно гореспоменатите капилярни изолации.
от foreman » вт дек 27, 2016 1:57 pm
Re:
joro_206 написа:отвън е изпълнено както трябва- мазахме с грунд,после два пласта хидроизолация, после топлоизолация и после защита на топлоизолацията.После го засипахме и отгоре ударихме плоча - сега няма достъп.
Казаха ми за един метод отвътре се пробива и се излива някаква суспензия която да спре влагата.


Здравей, имах подобен проблем, като майсторите тогава положиха ХИ само по стените и я вкопаха под нивото на основата. По-късно ми обясниха, че този метод действа само, ако почвата под основите е плътна глина. Т.е. само ни взимат парите и ефекта е никакъв :finga:
На скоро пак се рових и намерих един сайт (http://renovirai.com), но не съм прибягвал до услугите им. Поне най-вероятно ще дадат компетентно мнение по проблема, защото "майсторите", както се оказа, са гола вода! Само че ще изчакам пролетно време. Зимата май не е най-удачното за ремонти [-(

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Хидроизолация”