Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Spokoiniq - майстор
Правим една баня и съм се навил върху замазката с наклоните на пода да положа хидроизолация.Предпочитам да не е еластична, защото оттам и флексово лепило трябва, а клиента е малко притеснен с парата.Препоръчайте нещо в МАЛКА разфасовка, защото пакет 25кг за 4 квадрата баня няма какво да го правя.Идеи?
bat_al_a - специалист
Такива изолации, върху които можеш спокойно да лепиш плочки/ако искаш можеш за всеки случай да "удариш" едно циментово мляко/ са "Акрофлекс" на вълков, "Аквастоп4" на боро, "Изофлекс" на изомат/това последното е доста скъпичко,поради факта че е гръцко, а не българско, но гарантирам че е 100% едно и също покритие като предходните две, на една основа са-акрилатни хидроизолации, само че знаем колко е заплатата в Гърция и съответно разходите там за производство и колко тук в България/ Има съответни немски, израелски и какви ли не още аналози по цял свят, крайният материал е един и същ. Цената на българските варианти варира от 5-7 лв за килограм , разхода при теб ще е около 1кг/кв.м., значи общо са ти необходими към 4-5 кг.
Spokoiniq - майстор
Понеже замазката ще бъде прясна нито тези на циментова основа, нито еластичните са приложими.За всички има изискване за 28 дни от полагането на замазката за да е набрала якост и да е около 10% влажност.Затова реших да направя самата замазка водоплътна с добавка-или Адинол на Изомат, или Ceresit CC 92 , едното е течно, другото на прах и се замесва с цимента на сухо.Замазката ще е с добавка, а за сигурност една тънка шпакловка AK20 на пода точно преди лепенето на теракота няма да е излишно мисля.
bat_al_a - специалист
Защо не положиш дълбокопроникващ акрилатен хидроизолационен грунд на 2 ръце, вършат доста добра работа, не пречи че е влажна основата, осигурява се парапроводима ХИ. Мисля ще ти свършат работа в случая. Или някаква капилярна ХИ.
Spokoiniq - майстор
Капилярните са пак за "узрели"замазки, а за грунда кой имаш предвид, да не ти пука че е реклама.
bat_al_a - специалист
Щом така мислиш, че е чисто и просто само реклама, ок, твое си мнение, лично на мен ми е решавал проблеми не един и два пъти.
А между другото, какво си забъркал за да направиш водоплътна замазка, това течното си е точно хидроизолационен акрилатен грунд и си го забъркал с циментче :)
Просто от изомат едно и също нещо си го продават и за ХИ акрилатен грунд, и като добавка за бетон или замазки, вместо водата или част от водата. Реклама а :)
Synthy - специалист
Човека имаше предвид, да кажеш за кой грунд конкретно говориш, а не че правиш реклама. Искаше да каже че може и да направиш реклама, но че това е маловажно ;) Ако може и аз да се присъединя към молбата му: за кой грунд конкретно говориш, кой производител и марка?
bat_al_a - специалист
На Изомат(гърция) - изо-праймера или акролита на вълков, дават ги принципно като грундове, преди полагане на основната композиция, но лично аз съм решавал няколко пъти проблеми с тях, като ми засъхне по ноктите все едно съм ги лакирал, става като прозрачна пластмаса леко еластична.
kam34 - специалист
Предстои ми същото упражнение :) и реших да попитам достатъчна ли е водоплътна замазка за хидроизолиране на баня :? Мисля да използвам този продукт www.sika.bg/files/tech/SikaCim_Waterproofer.pdf купих няколко торбички и мисля да я направя с тях като добавя и полипропиленови фибри. В описанието му пише че намалява времето за набиране на якост, означава ли това че мога да не я чакам 28дни да съхне. Дебелината няма да е много, в границите 1-2 см максимум.
Понеже две от стените са външни и не са изидани, как е по добре, първо да направя замазката и после да ги изидам или обратно.

Някой ползвал ли е този химикал и евентуално отзиви от приложението му.

Тема "Мазана хидроизолация на циментова основа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: