Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
farmera - специалист
Здравейте, направо съм очарован от форума.Вече два дни си чета и много неща , които смятах за сложни ми се изясниха.Въпреки това не намерих отговор на проблема , който ме вълнува.
Проблема ми е следния:
маза с размери 4х8.5 метра.Необходимо ми е да направя една термостатирана камера 2х8,5м.Това , както и размерите на мазата /стара къща с дървена носеща греда/ предопределя разделянето.Идеята е да се направи преградна стена от гипс картон с топлоизолация минерална вата 5см.Другите стени са кирпич 60см-тях мисля да им налепя стиропор 3-4 см шпакловка и мрежа.И въпроса :
след като в камерата ще се поддържа 24 градуса и влажност 70-80 %
с какво да намажа този картон и другите стени за влагозащита?каква изолация мога да направя на пода след като ще има метални стелажи/около 30кг.на кв.м/?
/това е само експеримент и искам да "мина" най евтино/
velsi - Почетен майстор
На стените може да налепиш нещо от рода на балатум или линолеум... Има някакви тапети за баня, те не са ли нещо такова. За пода по-твърд фибран (има с различна твърдост) и отгоре армирана замазка.

Изображение

P.S. Ти същия ли си от форума на dir.bg?
Последна промяна от velsi на нед май 06, 2007 10:26 pm, променено общо 1 път.
farmera - специалист
velsi написа:
На стените може да налепиш нещо от рода на балатум или линолеум... Има някакви тапети за баня, те не са ли нещо такова. За пода по-твърд фибран (има с различна твърдост) и отгоре армирана замазка.

P.S. Ти същия ли си от форума на dir.bg?
Да тук има само един farmer :-D -професия и ник са едно и също! :)
Тани - модератор
Може би е по-добре от сега да инвестираш в по-добра топлоизолация и ще спестиш досата в последствие при 24 часовото поддържане на температурата!
пджеш да налепиш на всякъде фибран , той има по-голяма плътност и не е хидроскопичен ако не го цепиш на практика не старее и не се разлага от влагата , докато стериопора се роши от голямата влажност във времето.

Тема "Относно изолация на мазе.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: