• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kiroslavov - специалист
Здравейте,
от доста време гледам че от терасата ми капе вода при по-силен дъжд. Терасата е открита, на долния етаж терасата е по-изнесена от мойта и тече върху нея - съседите не са много доволни :). Проблема не е толова във капенето, а в това че мозайката от долната страна на плочата започна да пада - от което съседите въобще не са доволни :)). Според мен проблема идва от този ъгъл, който е по протежение на цялата тераса. Той е мазан преди доста години и сега като гледам голяма част от замазаното липсва. Въпроса ми е дали е удачно да замажа ъгъла с теракол?

Прикачен файл

shema ugul.jpg
shema ugul.jpg (8.9 KиБ) Видяна 4447 пъти

Прикачен файл

terasa 1 resize.jpg
valat111 - специалист
Не мисля, че е удачно. Теракола е лепило за плочки, за хидроизолация виж темите на изомакс.
kiroslavov - специалист
Е то аз мислех да го използвам точно защото е лепило за плочки
torbalan - Дървен философ
лепилата не са хидроизолация :)
schuldiner - майстор
Това мяза на теч от строителна фуга. По принцип на такова място няма много движение, та не се налага компенсиране. Т.е. един що-годе приличен силикон (или полиуретан) за външна употреба трябва да реши проблема. Достатъчно достъпни са такива уплътнители, за да се повтарят при нужда - да речем на 3-4 години. Как се работи и къде могат да се ползват пише на опаковките.
професионал - специалист
valat111 написа:
Не мисля, че е удачно. Теракола е лепило за плочки, за хидроизолация виж темите на изомакс.
+1.
    Пазара е пренаситен с продукти за течна хидроизолация,и то във всякакви разфасовки и на най-различни производители.
    kiroslavov - специалист
    ако може да ми дадете конкретно име на продукт ще съм ви благодарен
    професионал - специалист
    Изомат,Аквамат,Сика,Баумит-абе напиши в гуглето "течна хидроизолация) и чети!
    kiroslavov - специалист
    "професионал" - благодаря ти за безмисления отговор!!! Не знам само ти за какво пишеш в тази тема. Питам за съвет а не за линк към Google, ако нямаш мнение по въпроса просто замълчи
    boreto1 - специалист
    Като гледам от снимките терасата ти се пълни с вода когато вали и прелива на долната тераса.Само хидроизолация няма да реши проблема ,положи си гранитогрес да се изравнят нивата на терасата да няма ръб,след това сложи улук та водата да не се оттича на долната тераса ,ако има ръб то ти трябва една гадна тръба като на панелките иначе водата се е на долната тераска .Просто намери вариант по-джоба ти да изведеш водата на страни от долната тераса.
    Ако пък имаш канал (вътрешен),процедурата е ясна-хидро гранитогрес с флексово лепило,фуга като за баня.
    • 1
    • 2

Тема "Проблем с капеща тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: