Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
trans - напреднал
Прикачен файл:
Untitled-2.jpg
Едната тръба е за отдушник на мръсния канал, а другата за аспирациите на кухните. Сега си излизат директно на покрива. Как е най-добре да се изолира около тях за да няма никакви течове? Покрива е стандартни керемиди.
jekasus - майстор
Под стряхата не можеш ли да ги изкараш?
Вадим Владимиров - специалист
1.Ами направи един дървен куфар и го облечи с ламарина.
2. Иззидай комин от коминни тела, вкарай тръбите вътре и го облепи с топлоизолация, шпакловай и нанеси мазилка или го облечи с ламарина.
3. Използвай специалните керемиди за вентилация (тези за отдушници, не ги бъркай с вентилационните).
marmoz - специалист
4.ако си направиш кутия си я облепи с битомни керимиди или производните им,ама на тия пластмасоби тръби да внивамаваш с горелката да не ги стопиш
Ламарината си трябва опит и пенизи,на мен двама дето ми обработваха комините го направиха за 1 ден,а аз сигурно щях да се мотам 1 седмица и със сигурност нямаше да е красиво изпълнение,освен това с ламарина пак ще ти остане проблема м/у двете тръби т.е ще ти трябва и шапка там.
LazarGanev - "Велик майстор"
5. Най-добре с течна хидроизолация. Около тръбите направи полусфера от армиран бетон и после мажи с течната хидроизолация (двукомпонентна), като добавяш и платно
VLADO66 - майстор
На канализационната тръба слагаш противовакуумна клапа и я оставяш под покрива и вече с една тръба над него решения много-заводски.

Тема "Изолация около тръби на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: