Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
здравейте

Правя в момента топлоизолация на покрива ми и след няколко дни ще стигна до хидроизолационния слой а още не съм взел решение какво точно да ползвам.

Значи става въпрос за къща с плосък покрив /т.е. на плоча е/, върху плочата има 3-10 сантиметрова замазка която е полагана може би преди 50 години.

Сложил съм до тук 3см. фибран и подмазвам с теракол. До тук съм на 2ра ръка но мисля да сложа още 2 ръце за да стане като хората.

Бих искал да сложа някакъв слой с хидроизолация накрая за да запечатам всичко за да не влиза влага при фибрана. Обаче още се триумя какво точно да ползвам - който и да питам всеки ми дава различен акъл и вече съм се побъркал.
Тъй като планирам върху въпросния покрив да си пия бирата другото лято /т.е. ще се ходи върху него но не интензивно/ бих искал да е нещо здраво като повърхност.

вариантите на които съм се спрял до тук са:

1. Намерих някаква гръцка хидроизолационна мазилка която много я хвалят но не ми е по джоба- 120 лв/25 кг при разходна норма торба на 15 квадрата /а моето е 60 кв./.

2. Другия вариант които ми предлагат е тънка замазка от цимент със Ц200.

3. Един приятел ми говори за някакав хидроизолационен грунд който бил под формата на течност и се нанася с валяк- влизал в цимента и правел хидроизолационен слой като стъкло / струва 12лв за 2 литра концентрат/

4. или може би старата рецепта с водно стъкло.......

ха сега давайте акъл че скоро ще завалят дъждовете
velsi - Почетен майстор
Щях да ти предложа бяла мозайка и цимент, валирана, нешлайфана. Но с тоя фибран.... Другия вариант е изолационни черги, от тия с посипка, забравих в момента как се казваха. НО те пък се лепят с горелка. Фибрана пак ще пречи. :?
Това с чергите не ме устройва защото няма да е много практично да ходя върху него и да си пия бирата.

а за замазка си мислех в началото но се отказах защото не ме привлича идеята да качвам един тон цимент и пясък с кофите - то като ще е качване на толко материал да кача и един камион с тухли и да си направя 3ти етаж :))

моята идея е да се сложи някакъв тънак пласт с хидроизолация примерно на силиконова или гумена основа, или пък на основата на водно стъкло.

пак искам да напомня, че тази хидро изолация не я слагам поради това, че ми тече покрива а защото предпочитам да не влиза вода при фибрана и да напука тънката /5-8мм/ замазка ърху него.
velsi - Почетен майстор
Ами тогава проучи тези мазилки, които полагат върху външната изолация. Нали уж ги водят водоотблъскващи. Разни силикатни, силиконови... Може нещо да се окаже подходящо. Водното стъкло е умряла работа да знаеш. Пука се. Особено пък щом ще се ходи по него.
skarlet_x - специалист
kikivc написа:
Това с чергите не ме устройва защото няма да е много практично да ходя върху него и да си пия бирата.

а за замазка си мислех в началото но се отказах защото не ме привлича идеята да качвам един тон цимент и пясък с кофите - то като ще е качване на толко материал да кача и един камион с тухли и да си направя 3ти етаж :))

моята идея е да се сложи някакъв тънак пласт с хидроизолация примерно на силиконова или гумена основа, или пък на основата на водно стъкло.

пак искам да напомня, че тази хидро изолация не я слагам поради това, че ми тече покрива а защото предпочитам да не влиза вода при фибрана и да напука тънката /5-8мм/ замазка ърху него.
Мога да ви препоръчам еластична система за хидроизолация подходяща за вашия случай.
изомакс ЕЛАСТА това е твоето решение. 900% еластичност
nikolai - напреднал
не мислиш ли че тази биричка ште ти наводни кащата с тези ,,еластични,, продукти :lol: върху теракола слагаи мембрана с посипка след това марзелати да качи малко замаска от горе ,ако искаш да си табиетлиа сложиси и плочки и тогава си каркай това е моито мнение! :?

Тема "Хидроизолация на плосък покрив ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: