Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kiril_lz - напреднал
Здравейте живея в къща измазана от вънка и от вътре ,преди 3години смених дограмата и тази година ми изби влага на северната стена ,как да реша проблема казаха ми да сложа магнезиев борд и отдоло каменна вата или гипсокартон и каменна вата кое е по ефективно
VLADO66 - майстор
Причини много само не казваш тази северна стена под земята,на приземно помещение ли е,нагоре ли е,пред нея има ли тераса и т.н.
marmoz - специалист
Изолация му е маиката в повечето случаи /е и трябва да се проветрява или влагоуловител-на ток,не некви си ала бала/ :-D
Marisan - специалист
Здравейте kiril_lz ,
Тъй като сте поставили нова дограма, то трябва да знаете,че тя преустановява естествената вентилация на въздуха в стаята Ви (нещо, което по-старите и не добре уплътняващи дограми са имали възможност да правят). Липсващата в днешно време обмяна и циркулация на въздуха, покачва неимоверно влагата във въздуха в помещенията, тъй като топлият и влажен въздух не се подменя с по-сух и студен. В даден момент влажният въздух, попадайки на студена повърхност се охлажда до такава степен, че не може повече да задържа повече намиращата се в него влага и тя кондензира. Във вашият случай това е северната стена, която най-вероятно не е добре топлоизолирана и остава студена. Ако се отоплявате с климатик това допълнително усложнява нещата, тъй като той затопля само въздуха а не и стените.
Подходящо решение е да се извършва често проветряване на въздуха в помещението. Отваряйте прозореца си изцяло за около 10 минути два пъти дневно. Това би било достатъчно, за да може влажният въздух да напусне стаята. При първа възможност проверете състоянието и наличието на топлоизолация на северната стена.

Тема "Здравейте изби ми влага на северната стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: