Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
miro_dim - напреднал
как да премахна конденза по комина /жълтите петна/,с какво да го изолирам,фибран ще стане ли?
Цецо - специалист
Можеш да направиш облицовка с фаянсови плочки.Виж как се получи при мен.

Прикачен файл

P3130002 (640 x 480).jpg
P3130002 (640 x 480).jpg (41.94 KиБ) Видяна 7374 пъти
miro_dim - напреднал
лепилото за плочките какво е?
Цецо - специалист
За топлоизолация.
leonardo_vd - модератор
Не мисля че е най-добрия вариант, поне естетически де! :?
Цецо - специалист
Избрал съм фаянсови плочки,тъй като те са топлопроводими и от топлината,която излъчва комина през зимата се отоплява хола.Всеки друг материал ще действа като изолатор.
Тани - модератор
Цецо написа:
Избрал съм фаянсови плочки,тъй като те са топлопроводими и от топлината,която излъчва комина през зимата се отоплява хола.Всеки друг материал ще действа като изолатор.
Не бих казал! Ако това е целта на задачката , аз бих направил предстенна обшивка от гипскартон , като в горния и долния край бих оставил отвори с декоративни решетки. За да подобря конвекцията бих почистил комина до здрава основа от мазилки и шпакловки и бих захванал вертикално профили ЦД или УД през няколко сантиметра по цялата височина на комина . Така КПД -то щеше да е доста по-добро отколкото с плочки и поне за мен щеше да изглежда по-добре! Но след като си го направил така , значи на тебе така ти харесва на външен вид , а това е по-важното!

Тема "конденз по комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: