Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Скоро си купих панелен апартамент на последния етаж и днес имаше много силен дъжд и прокапа вода в хола над врата на терасата качих се горе в въздушната междина и там беше сухо ( покривът е ремонтиран миналата година ) и предположих че влиза вода от някоя фуга. Въпроса ми е как се оправят фугите ? с какъв материали и каква е цената предполагам на линеен метър и трябва ли да оправя и фугите на въздушната междина и ако е много скъпо не ли по – добре да сложа външна изолация и едновременно да оправя и фугите.
Предварително мерси за отговорите.
Тани - модератор
При всички положения е много по добре да си напрвеш топлоизолация.В момента държавата ти поема част от ремонта!
Гледам в момента хидроизолация на фуги http://www.alpinist.hit.bg/Fugi.htm е около 10-12 и простата сметка е 4+4+3+3=14*12=170 лева а топлоизолацията е 4*3=12-3=9*33=300 разлика само 130лв. ?
Здравейте, на скоро със съпругът ми също си закупихме панелен апартамент на последен етаж. Започнахме с ремонта от кухнята. Свалихме старите фаянсови плочи и шпакловките на стената м/у кухнята и банята, на ъгъла в който е разположен комина и на външната стена, на която има прозорец.(Дано си го представяте). Така две от стените на кухнята останаха само на панел. При дъждовете, които се изсипаха и се изсипват и в момента се появи следния проблем:
Изведнъж започна да вали дъжд придружен с вятър откъм стената с прозореца. Почти веднага започна да се стича вода от ъгъла между тавана и външната стена. След около минута вятъра утихна и течът веднага спря. С мъжът ми се качихме на покрива, който е ремонтиран наскоро и не видяхме да има проблем! Почетох доста статии в Интернет и доколкото ми стана ясно теча се дължи на фугата над кухнята.
Въпросът ми е следният: Как може да спрем теча отвътре, обаче защото си ни е страх от височините, а и апартамента е на 8-ми етаж. Сега му е момента и без това е на панел останала стената! Моля помогнете със съвети!!![/b]

Тема "Хидроизолация на фуги на панел ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: