Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Niki72 - специалист
Здравейте. Нуждая се от съвети. Имам следният проблем. Една от стените ми (тухла 4-ка или бетон е) в спалнята,граничеща с банята и кухнята на съседно жилище е с повредена мазилка и латекс от влага в резултат на неспиращо изпускане на вода от дефектен водопровод. Съседите не мислят скоро да си сменят оловноцинковите тръбите-предупредих ги отдавна (явно не им се къртят плочките в банята и стената на кухнята).
На тази проблемна стена(нещо като ниша е) имам гардероб, в който всичко мухляса и трябва да му сменям гърба, който е от фазер.
С какво да направя хидроизолация, та да не ми се налага след време пак да разглабям гардероба и да боядисвам тавана(чак там изби мухъл) и стената?
Само описаното тук "Хидроизолация и боядисване на нестабилни мазилки" : http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=32 достатъчно ли е или нещо по-специално трябва?
крум - специалист
Махане на гардероба, къртене до съседа и спиране на теча му.
Отстрани не симптомите, а причината.
Предполагам, че можеш да го принудиш и по законов ред, но ще отнеме много нерви и финикийски знаци.
Ако има теч, водата ще си намери друго място, от където да избие.
Niki72 - специалист
крум написа:
Махане на гардероба, къртене до съседа и спиране на теча му.
Отстрани не симптомите, а причината.
Предполагам, че можеш да го принудиш и по законов ред, но ще отнеме много нерви и финикийски знаци.
Ако има теч, водата ще си намери друго място, от където да избие.
Ами вече и това го мислех, да пробия стената и да му отрежа и затапя тръбите, но дали всичко не е от конденз от въпросните му тръби-стената може да е бетон-антиземетръсна шайба.Ще проверя. А и с гардероба спирам "дишането" на стената. След като махнах гардероба и проветрявах няколко дни влагата и миризмата се махнаха. Мисля че ако си хидроизолирам стената, няма да имам проблем. Но с какви материали и как да го направя?
gss - специалист
Решението е изпитано и работи:
Боядисваш лекичко да покрие сегашната ситуания после, Застраховаш жилището (повечето застрахователи не правят оглед) и чакаш да избие хубавичко.
После викаш застрахователя, той ти плаща за ремонта и отива при съседа ти да му възтанови разходите и го предупреждава да вземе мерки, ако оня се дърпа и нищо не прави втория път вече му пращат едни с дебели вратове да му изчистят зъбния камък.
Niki72 - специалист
gss написа:
Решението е изпитано и работи:
Боядисваш лекичко да покрие сегашната ситуания после, Застраховаш жилището (повечето застрахователи не правят оглед) и чакаш да избие хубавичко.
После викаш застрахователя, той ти плаща за ремонта и отива при съседа ти да му възтанови разходите и го предупреждава да вземе мерки, ако оня се дърпа и нищо не прави втория път вече му пращат едни с дебели вратове да му изчистят зъбния камък.
Имах застраховка, миналото лято си направих.Тогава нямах проблеми-явно тази пролет е станал теча. Ще ми платят по експертна оценка. Вече почистих стената от увредената мазилка и латекс. Не изглежда влажна. Може да е било само конденз-стената е бетонна+хоросан+доста тънка гипсова шпакловка. На нея е гардероб и явно циркулацията на въздух се спира. С какво да е обработя - някакъв грунд ли, има едно "водно стъкло" върши ли работа или по тази статия да действам :
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=32
Ако не намеря точно тези материали, някакви подобни има ли?
Ако залепя отгоре депрон? Според някои предпазва от конденз .
velsi - Почетен майстор
Хмм... Депрон. Любимата ми изолация... :lol: Какъв е тоя конденз на вътрешна стена?! Ти да нямаш басейн в спалнята?! :? Я си огледай добре източниците на влага в жилището.
Niki72 - специалист
velsi написа:
Хмм... Депрон. Любимата ми изолация... :lol: Какъв е тоя конденз на вътрешна стена?! Ти да нямаш басейн в спалнята?! :? Я си огледай добре източниците на влага в жилището.
Няма никакви източници на такава влага в жилището ми, особено в тази спалня. По цялата стена граничеща с банята на съседният апартамент е паднал латекса и мазилката на височината където минават тръбите на водата(оловноцинкови) , дори на стълбището пред входната врата на апартамента. :? С този пластимул на Мапей дали ще стане ? :http://www.mapei.it/CMS/Template/_versi ... =1&search=
gss - специалист
Не виждам друго решение освен да изкъртиш до бетона, яко проветряване за да изсъхне максимално от твоята страна и после
дълбочинен грунд. Има всякакви на пазара LF на Мурексин, CT 17,
на теразит G-55 също са добри. Дори може да ги разредиш съвсем малко за да проникне повече. Мажеш 2-3 пъти и после боядисваш.
По МСАТ даваха за някакъв импрегнатор пробиват се дупки в стената слагат се накакви фунийки и за 24 часа се просмуква. Обаче водещият темерут нито каза как се казва нито пък вносител или производител.
Niki72 - специалист
gss написа:
Не виждам друго решение освен да изкъртиш до бетона, яко проветряване за да изсъхне максимално от твоята страна и после
дълбочинен грунд. Има всякакви на пазара LF на Мурексин, CT 17,
на теразит G-55 също са добри. Дори може да ги разредиш съвсем малко за да проникне повече. Мажеш 2-3 пъти и после боядисваш.
По МСАТ даваха за някакъв импрегнатор пробиват се дупки в стената слагат се накакви фунийки и за 24 часа се просмуква. Обаче водещият темерут нито каза как се казва нито пък вносител или производител.
Ами изкъртих всичко дето беше нестабилно-част от гипсовата шпакловка и латекса. Сега не изглежда влажна стената. Поевче от 2 седмици проветрявам. Първо да закърпя мазилката и после грундиране или обратно?
gss - специалист
Банята ми се беше отлепила и "накъдрила" шпакловката. Първо грундирах 2-3 пъти цимента (панела) с G-55 и после шпакловах с диспопласт на дисповит - готова шпакловъчна маса 2 - 3 ръце под 90 градуса за да се машнат вълничките - все пак съм любител в тоя занаят. После пак грунд. аз довърших с блажна боя - а за теб латекс.

Тема "Хидроизолиране на стена с проблемен водопровод на съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: