• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
radius - майстор
Макар и в специализиран раздел, ще направя кратък увод преди да питам. Напоследък се изявявам като фаянсаджия. Струва ми се, че скоро няма да повторя. #-o Някои неща ми бяха много трудни, а работата е отговорна- ще има и слънце, и дъжд, и студ. За капак този грес е със силно оребрена повърхност, та фугирането и зачистването е кошмар. Поне за мен де.
Огромни благодарности на колегата jekasus, който в много разговори и съобщения ми помагаше с напътствия и хитрини!
След като 2 дни фугирах остана фугата между стената и плочките.
Прикачен файл:
IMG36731.jpg
Понеже под замазката има фибран, целия под е до известна степен плаващ и изолацията там трябва да е гъвкава.
Прикачен файл:
фуга.jpg
фуга.jpg (22.67 KиБ) Видяна 5362 пъти
Мисля да натъпча с полиуретан и с широка, заоблена шпатула да оформя нещо като холкер. За да не отиде много , както се вижда на "чертежа", съм запълнил донякъде с лепило за плочки.
Става ли по този начин?
stiv1961 - майстор
А с това няма ли да стане :?

Прикачен файл

FT_101_4b44788447470.jpg
FT_101_4b44788447470.jpg (14.3 KиБ) Видяна 5352 пъти
themask - специалист
Можеш да натъпчеш с полиуретан, но не знам какъв успех ще постигнеш с шпатулата :)
Аз лично имах успех с кофа сапунена вода и мокър показалец... играчка си е, да знаеш. :partyman:
EDI - майстор
Май няма да стане само с полиуретан.Виждал съм да набиват въженце - ей такова нещо http://www.marisanbg.com/bg/terafleks-p ... D1t6ldQTes и полиуретана отгоре.
VLADO66 - майстор
Става,но така или иначе ще жертваш фацата,демек полиуретана се цапа лесно,но е по сигурно.И със мат'ряла на Стив става,само че нямам наблюдения как се държи във времето.И въже се набива а показалеца е класика :-D
stiv1961 - майстор
Преди няколко години монтирах едни дограми на село и ми Хартиса малко полиуретанова пяна на пищова. Запълних една фуга между стената на къщата и пътеката. от годините и влагата ,,изпръхна" и почти се изгуби. Другото е, че пяната раздува и малко трудно ще оформиш холкер със шпатула.С пяна не пробвай че и чистенето е трудничко :)
П.П. а що не потърсиш направо един холкер да монтираш. Той по ръбовете има силиконово уплътнение и ще стане по- джиджано- като перваз :)
VLADO66 - майстор
Аз разбрах че става въпрос за полиуретанов уплътнител.
themask - специалист
Ето я полиуретановата фуга, производство с показалеца... Вече над година не е мръднала, а и дори да се зацапа се мие.
Даже около дървената колона долу вляво на снимката е минато със същия матриал.
Прикачен файл:
20131023_144552.jpg
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Аз разбрах че става въпрос за полиуретанов уплътнител.
Сигурно аз не съм разбрал :toimonster:
themask, трябва да е било голяма играчка :)
Имаш ли спомен за марката, много плътен ми изглежда за полиуретанов уплътнител :?
Смятам, че с подходящ силикон ще е по- лесно.
themask - специалист
Хахаха, спомени имам доста ярки :rolleyes:
Sikaflex 11FC+ е нещото. Играчка, колко да е било играчка? По-игривото беше да махна старата фуга с флекса :lol:
А това го избрах пред силикон, защото е за открита тераса, залепва страшно добре, като стегне става като гума и действа и като разширителна фуга. Въобще нямам оплаквания (освен цената).
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фуга между плочки и стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: