Макар и в специализиран раздел, ще направя кратък увод преди да питам. Напоследък се изявявам като фаянсаджия. Струва ми се, че скоро няма да повторя.
Някои неща ми бяха много трудни, а работата е отговорна- ще има и слънце, и дъжд, и студ. За капак този грес е със силно оребрена повърхност, та фугирането и зачистването е кошмар. Поне за мен де.
Огромни благодарности на колегата jekasus, който в много разговори и съобщения ми помагаше с напътствия и хитрини!
След като 2 дни фугирах остана фугата между стената и плочките. Понеже под замазката има фибран, целия под е до известна степен плаващ и изолацията там трябва да е гъвкава.
фуга.jpg (22.67 KиБ) Видяна 5362 пъти
Мисля да натъпча с полиуретан и с широка, заоблена шпатула да оформя нещо като холкер. За да не отиде много , както се вижда на "чертежа", съм запълнил донякъде с лепило за плочки.
Става ли по този начин?

Огромни благодарности на колегата jekasus, който в много разговори и съобщения ми помагаше с напътствия и хитрини!
След като 2 дни фугирах остана фугата между стената и плочките. Понеже под замазката има фибран, целия под е до известна степен плаващ и изолацията там трябва да е гъвкава.
Прикачен файл:
фуга.jpg (22.67 KиБ) Видяна 5362 пъти
Става ли по този начин?