Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
fanti55 - напреднал
Колеги,нов съм! На вилата в Кермен сливенско има подпочвени води!!!! Преди се наливахме с вода,но след ремонта това изчезна. Направих дренажи и какво ли не... Но влагата остана! Иска ми се да сложа закопан бидон 200л. в мазата който предварително ще е надупчен! Бидона ще е дебел,понеже е от фосфорна киселина. Та въпроса е бидончето ще помогне ли за намаляване на влагата в къщата? Висок е около 1.50м. и широк около 80см.. Обмислям да го закопая на около 1.60м. и по стените му да пробия дупки! А отстрани да насипя камъчки,но не знам дали това нещо ще е ефективно. Имам помпа ако се събере вода в него.
egomen66 - майстор
За капилярната влага , чувал ли си.... въпроса ми е коректен... не се бъзикам. :partyman:
lov - майстор
Капилярната влага си е страшен проблем и ако някой ме убеди че е лечимо да заповяда при мен и да ми докаже. :sad: Но това с бидона би свалило още по ниско нивото на подпочвените води. Вероятно ще има някакъв ефект след като има и друга дренажна система но никой не може да гарантира крайния резултат. Лично аз ако имах такава възможност бих рискувал. Все пак няма да е много копането и се записвам да следя развитието и съответно ефекта. Но със сигурност ще може да се разбере най малко след половин година. Поне при мен след толкова време почна да проличава след като направих дренажната система и отводняването.
Бих дал съвет да не дупчи със свредло а с нагорещено желязо. Дъното и една четвърт от височината ще е достатъчно. А бидона трябва да се обвие преди това с няколко слоя гео платно и чак тогава да се насипе около него промита баластра. Дори може да се сложи един слой някаква по едра пластмасова мрежа първо и чак тогава платното. Най обикновенната за прозорци ще свърши работа. Така по няма да се запушват дупките. Ще трябва да се помисли за някаква малка дренажна помпа. Може да се ползва от тези потапящите за градинските шадраванчета. За автоматиката обещавам че ще помогна.
fanti55 - напреднал
Колега,обясни по точно как ти го мислиш! Аз мислех да не дупча дъното и малко от страниците... Замислям го така:
-Вземам бидон
-дупча стените му ( дупките започват наоколо 20 см. от дъното му)
-копая дупка в мазата
-слагам бидона в нея и отстрани сипя камъни
-слагам помпата вътре правя си електриката
-режа метален капак за да покрия кратера и така.
Сега като се замисля
-ще имам проблем с пръста(понеже ще влиза в бидона) Добре ще го обвия с мрежа за комари.
Но не разбрах защо да дупча дъното на бидона?

П.П. за електрониката аз ще се оправя с помощ от татко.. (все пак е ел. техник от 40 години) :D
fanti55 - напреднал
Ето и схематично:

Прикачен файл

Бидон.png
Бидон.png (27.39 KиБ) Видяна 3072 пъти
nikolson - майстор
За мене това ще е даже вредно. От природата водата не можеш да изчерпиш. Просто ще си я "каптираш" в мазето.
fanti55 - напреднал
Колега, съседката я "каптира" в водомерната шахта и няма толкова влага! Нито пък се налива с вода!!! Тя е без дренажи и какво ли не... Според мен ще помогне малко от малко!
fanti55 - напреднал
Колега,водата винаги търси ниска точка! По този начин ще предпазя къщата от наводнение (дренаж,бидон). И влагата ще намалее защото в момента пода е с плочки и всичко пълзи по стените!!!! Всичко ще отива в бидона,според мен. От лични наблюдения: Когато ние се наливахме с вода,съседката нямаше и капка в тях! Преди месец влагата във вилата беше на 1 метър от пода!!! А съседката имаше съвсем малко и през лятото изсъхна и не личеше. А при нас Мухляса и стана навсякъде черно! Определено това чудо помага!!!!!!!!!! Тук съм да разбера нещо повече дали мога да направя около бидона!!!!!!!! Не искам да звучи като хвалба но съм на 17 и в двуетажната къща не пускам майстор!!! Всичко си правя сам!!! Ето и снимки:

Прикачен файл

Picture 017.jpg
Picture 017.jpg (112.15 KиБ) Видяна 3053 пъти
fanti55 - напреднал
Ето сега:

Прикачен файл

IMG_20140504_104155.jpg
VLADO66 - майстор
Ще помогне но зависи какъв дебит има водата,а и с времето се увеличава.

Тема "Бидон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: