Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
connann - помощник
Здравейте,

Ако може някой да даде съвет за това - мазилката на терасата се е пропукала и ще почне да пада:

Изображение

Още снимки

Дали съм се насочил правилно:

1. Почистване до здраво;
2. Пръскане с Ceresit CT 99 Anti-fungus - плесен сигурно няма, но май има мъх;
3. Ceresit CТ 17 Дълбокопроникващ грунд без разтворители;
4. CM 17 Super Flex Гъвкаво лепило за плочки, положено със стъклофибърна мрежа
или вместо това Ceresit Thermo Universal Лепило-шпакловка за топлоизолация?
5. Хидроизолация от типа течна гума отгоре сигурно няма да седи добре, сградата е стара.
Може би ТРЕСИТ CR-72 на Теразид - хидроизолация срещу капилярна влага?

От снимката не се вижда, но терасата няма парапет, а един малък улей по края, и когато вали по-силно, водата се стича отвсякъде по външния ръб.
preslav - майстор
Не съм ползвал такова нещо - http://www.austrotherm.bg/produkti/aust ... t-eps.html но не пречи да се попита.
nikolov333 - майстор
connann написа:
..От снимката не се вижда, но терасата няма парапет, а един малък улей по края, и когато вали по-силно, водата се стича отвсякъде по външния ръб.
Точно там е проблема. При такова отичане неминуемо се просмуква влага в пукнатинте и зимата замръзва и разрушава мазилката. В случая, може би най-добре е да се залепи XPS на цокъла, след предварителна хидроизолация на основата и после да се шпаклова с мрежа и водокапен профил на долния ръб + хидроизолация на горната равнина и челото и ново покритие на терасата. Това разбира се е идеалния вариант. Без отвеждане на водата от терасата със сифон, винаги ще има проблем.
connann - помощник
Благодаря за отговорите!

Всъщност на най-горната тераса последните майстори точно така са го направили - изградили са отгоре парапет и са вградили една PVC тръбичка, която отвежда струята далеч от фасадата ... направо върху минувачите отдолу :-D , но бяха забравили да направят наклона на терасата да отива към тази тръбичка ... За съжаление най-близката водосточна тръба е далеч от терасите, а фасадата не мога да я преустройвам, за да включа отведената вода - паметник на културата, за това @preslav няма да мога да се възползвам от профилите, които си предложил, но благодаря, все пак :)

Горните равнини вече съм ги минал с ТРЕСИТ CR-72 и после ISOFlex или течната гума на Вълков, не знам има ли някаква съществена разлика, и там вече няма проблем. Въпросът ми беше за външната страна, как да я укрепя, не искам да експериментирам на принципа проба - грешка, и после да ме пишат по вестниците, че съм пребил някой с паднала мазилка ...
Или, ако може, някой да ми препоръча майстор, който да свърши тази работа, за София?

Проверих в Гугъл какво е водокапен профил и на първо място ми излезе моята тема :-D . Мисля, че ще свърши работа профила.
Посочените в първия пост грунд и лепила, подходящи ли са, в магазина до нас, това намерих. Имам и два останали чувала хастарна мазилка на мултигруп или нещо такова и Боро дълбоко проникващ грунд, но Церезит май е по-добре?
preslav - майстор
Водооткап и сега имаш - най-долната част на челото, но явно е компроментиран там където са петната от долната страна. Ако възстановиш съществуващото няма да имаш проблем с подлизване. Иначе съвременните пластмасови уйдурми са нещо такова - http://marisanbg.com/bg/vodootkapvasht- ... a/page/348

Тема "Укрепване на напукана мазилка на тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: