Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
става дума за площадка и стъпала към същата от мозайка, поставяна преди около 70 години. Качеството предполагам е добро, понеже няма напукано никъде. Обаче, има проблем с теч. Под площадката и стъпалата е мазе, като от стъпалата просмуква и капе в мазето. Не съм сигурен дали водата просмуква от всякъде, или само от ъглите между стъпалата. Въпросът е, как може да се хидроизолира или импрегнира, без да се разваля външния вид на мозайката?
lov - майстор
Щом мозйката до сега не се е отлепила и наронила за тези години значи е в добро състояние и съответно направена както трябва. Тоест практически тя е водонепропусклива а теча ти е някъде през ъглите. Трябва да се опиташ да намериш къде има пукнатина и през нея стича. Варианта да го спреш и да запазиш мозайката е възможен но си трябва голяма игра. Намираш къде е пукнатината разширяваш я възможно повече така че после да можеш този процеп да го запълниш с полиуретанов уплътнител. Говоря за този дето е като салам. Ако може да се резне с флекс и и диамантина е най лесно. Но ако не на ръчичка с чукчето и по малко. Поне сантим трябва да можеш да запълниш на вътре а не само да замажеш от горе. Е и самия ръб може да го фугираш както се прави декоративна фуга. Че даже и всичките така че да не се набива на око че само там е кърпено.
Но вече си закъснял. Цялата тази операция в момента е немислима. Трябва всичко да е изсъхнало много добре и почистено и най вече да е топло времето. Та ще се наложи да чакаш лятото или да грееш стъпалата и да действаш.
nautilus33 - майстор
Не ми е проблем да изчакам до лятото стига да стане работата, и даже на ръка с чукче и длето/секач ще ми е по-лесно отколкото с флекса май. Иначе има ли някакъв лесен начин как да открия точно къде е пукнатината понеже огледах и не видях такава. Явно е много малка.

Тема "Хидроизолация за външна мозайка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: