Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Привет, наскоро се сдобих с апартамент, към който има 30 кв.м. покривна тераса. Терасата е с битумна настилка (shingles) и се чудя, дали е ок да ходя по нея? Разглеждам вариантите за слагане на някакъв вид декинг и много ми допада опцията за готови декинг плочки, които се щракват една в друга. Смятате ли, че този вариант би бил ок за такъв тип покривна тераса и ако не, какво според вас е по-подходящо? Изображение
шоп - майстор
Ако под този покрив наречен тераса има жилище моя съвет е да не правите нищо. Много скоро ще протече и ще имате проблеми със съседи и застрахователи.
Строителите и инвеститорите се изтарикатиха да прибавят към имотите и общи части като бонус или срещу заплащане и от това произтичат само проблеми.
Отдолу е моето жилище и достъп до терасата имам само аз. Също имам и нотариален акт, в който си пише, че терасата е моя, а не обща част.
djogobg - специалист
Значи сигурно и фамилията ти не е Цветанов ;)
Ако слагаш нещо върху битума, според мен, за да не се компрометира, ще ти трябва защитен слой. За най-лесно бих сложил геотекстил под декинга. Ще забави оттичането на водата и ще трябва да го смениш след някакъв брой години, но не е толкова скъп.
naster - майстор
Обърнат плосък покрив.

Тема "Питане за декинг на покрив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: