Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
brum - майстор
Вчера валя обилно (но поне за кратко), а съседа преди това беше изкопал тротоара и го беше подготвил за бетониране. Този път покрай стените на гаража мина много вода.

От двата запушени отвора вода не текна. Но от две друг места изби леко. Едното е на метър и половина под високият отвор - от там стената мокреше и леко стичаше на долу. Другото е една бетонирана летва на съседната стена.

Летвата ще я измажа по същият начин. Кърта леко около нея, режа я и минавам със същата смес. Останалото ще се минава с хидроизолация. Имало някаква химия която се използвала за импрегниране на бетона. Мажела се на сух бетон и кристализирала по порите. Поне това предложи строителят. Според мен ще е по-удачно с някаква хидроизолация на циментова основа да се измажат стените. Ще се мисли по това.
kozl - майстор
Няколко продукта за хидроизолация на бетонови повърхности от негативната страна на налягането се предлагат тука. На обекти на които съм работил са прилагани продукти на Хенкел и на Вандекс. В някой предишен пост съм постнал препратка за Вандекс.
По принцип отворите от шпилките в стоманобетоновите стени се изчукват до някаква дълбочина и се тампонират с това де бях посочил.
Т.е. първо се обработват видимите кухини в бетона и дефектите от изливането му, после се нанася хидроизолационния шлам. Фугите също се обработват преди шлама.
schuldiner - майстор
За проблема с тръбите - справил си се отлично. Обаче оттук нататък съм скептичен. Негативните изолации рядко дават ефект, а и по-лошото е, че армировката остава в мокрото /в твоя случай не е фатално, но принципът е да е защитена/... Няма да се учудя, ако измажеш стената, водата да избие през пода. Появата на нови течове е поредно доказателство, че който иска сухо мазе, трябва да изолира и дренира още на изкоп...
brum - майстор
Аз пък съм оптимист. В момента в който съседа налее тротоара всичко ще приключи. Преди да се почне да се копае там всичко беше сухо. Та за това съм оптимист.

Хидроизолацията (потенциалната) е евентуално за да се подсигуря за в бъдеще. Иначе от външният край мазаха с някаква хидроизолация на циментова основа. На това бях свидетел. Но явно е компрометирана щом избива там долу.

Иначе дренаж един вид има. Което дойде от улицата в момента минава покрай дренажната мембрана и излиза в двора на съседа. От там обаче се връща при мен поради недоизлят бетон на оградата в едната секция. Не е дренаж в истинският смисъл, но върши неговата работа за момента.

Тема "Изолиране на отвор за тръби от вътрешният край" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: