Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте, колеги,

Ремонтираме надземен самостоятелен гараж, който беше измазан с варова мазилка, цялата пропила се с влага и не съхнеше с месеци.

Съборихме варта и искам да направя вътрешна хидроизолация, както на пода, откъдето предполагам че се просмуква по-голямата част от влагата и после пълзи по стените, така и по самите стени. Гледам продукти с кристализатори които по спецификация стават и за отрицателно налягане например SIKA 120, но основата е доста пореста...

Приемам всякакви съвети с какво да се третират стените (бетонни) и пода (цименотва замазка), преди да се шпакловат стените и да се налее саморазливна на пода.

Изображение
Изображение

Поздрави,
Филип
Andri01 - майстор
Ако влагата пълзи от към пода,не можеш да я спреш с вътрешна мазилка. Пак ще избие. Колега имаше същия проблем-влага от към пода. Реши го, чрез разбиване на пода, поставяне на хидроизолация/ май някакма в въздушни мехурчета/ и заливане на ново. Сега пак има ,но определено много малко-само от основата на стените и то само петна.
О да - кърти се в момента и саморазливната замазка на пода. И там ще се прави хидро върху циментовата замазка отдолу :) Върпосът е какво ...
Andri01 - майстор
Влагата ще върви от циментовата основа/плоча/ към стените. Тя трябва дя премахне,да се сложи хидро изолация и да са излее на ново. В земята да останат само основите на стените. Е,разбира се ако това е възможно.

Тема "Вътрешна хидроиолация на гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: