Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
cecemece - напреднал
Купихме си нов апартамент и чакаме Акт 16, но наскоро при един голям дъжд по едната стена в хола (тя е вътрешна, но калкан със съседен блок) се появи влага. Не сме последен етаж, над нас има мезонет, но със скосен покрив е стаята над нашия хол. Казахме на строителя и той "уж" ремонтира нещо на покрива по калкана, теча спря, но аз не съм сигурна дали и за в бъдеще няма да се появи пак. Затова моля да ме посъветвате какво да сложа по стените и евентуално по тавана на хола си, за да не се налага после да боядисвам по 100 пъти. Корк ли е по-добри или гипсокартон? Искам да кажа, че стаята е малка и не ми се ще да слагам гипсокартон с профилите, а само залепен директно за стените. Ще има ли същия ефект ако се намокри стената при евентуален теч? Стаята е вътрешна и топла (има външна изолация) и няма нужда от друга от вътре... Моля дайте ми съвет, защото сега е времето да се започне ремонта на стените. Какво да сложа и как да боядисам?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бъркаш нещата.
Имаш нужда от външна хидроизолация, а говориш за вътрешна топлоизолация.
На стените им трябва време да изсъхнат за да се разбере дали е ремонтиран качествено теча.
По-добре изчакай, ако можеш, с боядисването на тази стая, докато не си сигурна дали всичко е ОК. Но ако не можеш да чакаш, ако пак се появи теч, не е толкова трудно пак да се оправят стените. Важното е фирмата да си оправи покрива. Не мисля, че отвътре можеш нещо да направиш.

Тема "Дайте съвет за теч от "калкан"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: