Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
cadmaster - напреднал
Ще лея бетонна плоча 30см висока, върху която след време - около година, ще има преместваема конструкция.
Как е удачно да се защити плочата във времето - мисля нещо от рода на това - https://www.angro.bg/sikagard-680-s-zas ... 30-kg.html
MamaMy - майстор
Сложи добавки и фибри предварително в бетона. Така няма да има нужда да я защитаваш освен ако не смяташ да я газиш постоянно с кола. Тогава трябва да усилиш армировката и дебелината. С колко ще ти каже конструктора. :)
cadmaster - напреднал
съб май 10, 2025 2:37 pmMamaMy написа:
Сложи добавки и фибри предварително в бетона. Така няма да има нужда да я защитаваш освен ако не смяташ да я газиш постоянно с кола. Тогава трябва да усилиш армировката и дебелината. С колко ще ти каже конструктора. :)
Бетона ще е C30 S3 D-Max22
Какво още да се добави?
MamaMy - майстор
Ами то си зависи от теб. От какво искаш да го пазиш. Ако е от студа зимата слагаш добавки против замръзване и за влаго-непропускливост. Ако търсиш по-голяма твърдост сменяш цимента с по- висока марка. Ако търсиш износо-устойчивост добавяш фибри. Ако търсиш товароносимост вдигаш арматурата. Та първо си изясни за себе си какво гониш. Бетона който си избрал ми се струва съвсем обикновен. Аз не съм специалист по бетоните. Във форума има тесни специалисти, но си траят. Има и много писано. Ползвай търсачката и чети. Ако те мързи, това вече си е изцяло твой проблем.

Тема "Защита на бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: