Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kaltchevmg - специалист
Предстои ми ремонт на помещение на партера, но преди това искам да отстраня източника на влага. Проблема е че нивото на пода на първия етаж е малко по ниско от нивото на улицата. Наклона на двора е към къщата, което допълнително довежда вода предполагам. До къщата има доведена канализационна система. До помещението имам гараж пред, който няма излята пътека а директно чакъл, което е груба грешка, но все пак влагата избива не там а между стената и прозореца. Прикрепям няколко снимки.
Ако някой има някаква конкретна идея ще се радвам да я чуя.
За сега съм решил да излея малко бетон/цимент пред къщата.

Прикачен файл

DSC00058.JPG
DSC00058.JPG (78.72 KиБ) Видяна 4602 пъти

Прикачен файл

DSC00061.JPG
DSC00061.JPG (72.47 KиБ) Видяна 4602 пъти

Прикачен файл

DSC00050.JPG
DSC00050.JPG (81.94 KиБ) Видяна 4602 пъти

Прикачен файл

DSC00053.JPG
DSC00053.JPG (103.86 KиБ) Видяна 4602 пъти

Прикачен файл

DSC00055.JPG
DSC00055.JPG (89.09 KиБ) Видяна 4602 пъти
tokuro40 - специалист
Еми в интерес на истината влагата ти идва от улука,така че изведи водата в канала :lol: :lol: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
tokuro40 написа:
Еми в интерес на истината влагата ти идва от улука,така че изведи водата в канала :lol: :lol: :lol:
Ндаам.
kaltchevmg - специалист
Трябва ли да има нещо като сифон преди канала против миризмите? Всъщност преди да се изгради канализацията са изградили дълбока септична яма, покрита с две панелени/бетонни плочи. След това канализацията е свързана с горния край на ямата. Трябва ли да премахна ямата като я запъня с пръст, струва ми се че е прелкалено близо до основите на къщата? Доскоро ямата въобще не беше използвана. Все отлагам защото има толкова много бетон.
hygro - майстор
Не зная дали снимката лъже, но имам чувството, че бетонната пътека е с наклон към къщата. Ако е така, оправи наклона и отведи водосточната тръба.
kaltchevmg - специалист
Не бетонната пътека няма наклон. Но ако забелязвате влагата идва от пода а не от стената. Когато са правили стената в този участък явно не са си направили труда да махнат някаква бетонна плоскост, която е останала под пътеката и в стената. Тази плоскост стърчеше от стената и затова я къртих както се вижда от снимките. Под нея идва влагата, изрових и пръст под плоскостта. Мисля че и бетонен пояс са излели над плоскостта в стената на този участък.
hygro - майстор
kaltchevmg написа:
Не бетонната пътека няма наклон.
Това не е добре. Наклон трябва да има и да е в правилната посока. Според мен водосточната тръба ти пълни обратния насип. Оправи я - мястото й не е там.

Тема "образуване на влага по пода при дъжд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: