Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
здравейте! Пиша за първи път, дано не объркам нещо!
Имам следния проблем - живеем на последен етаж с лоджия, която е иззидана с итонг и ПВЦ дограма. Проблем обаче имам с покрива - таванът на лоджията е по-къс с 40 см, отколкото е самата лоджия. Отгоре съм го затворил с битум, подлепен върху сачак. Отвътре бях залепил с пяна стереопор, но спрях за зимния сезон с ремонта и до пролетта всичко мухляса! Сега съм махнал стереопора, изчистих сачака със САВО. Казаха ми, че за отвътре единствен вариант мие да сложа гипсокартон на известно отстояние от сачака, като получената кухина напълня плътно с пяна. Действително, под стереопора, там където е имало пяна, нямаше мухъл, но аз я бях пръскал на петна, не плътно. Това лие единствената алтернатива? Знам, че в София, особено в Люлин, има много такива блокове с такива балкони. За съжаление, не познавам някой, който да ми покаже как точно е покрил терасата си и как се предпазва от мухъла в последствие.
Нашата тераса предстои да е кухня, но не е усвоена към помещение, само вратата, която се намира на една от тесните й страни, е избита за връзка със сегашната кухня.
Моля, майстори, помощ!
svetliopi44 - Чирак...
Колега почти нищо не разбрах ... но разбрах че явно е имало теч от това което си правил ... как върху сачак си слагал битум ... :?
Я най добре една снимка да видим какво си сътворил ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Теч може и да е нямало, но го е затворил, влажно и без проветрение и отопление. Естествено е да си завъди мухъл. Да припомня, че влагата кондензира по най-студената повърхност, което обяснява защо "няма пяна - има мухъл, има пяна няма мухъл". Проблем не е точно каква и как изолация. Проблемът е комплексен.
Под "битум", предполагам има предвид нещо битумно за покрив, с оплетка и може би с посипка.

Тема "балкон-лоджия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: