• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Здравейте, реших и аз като колегата да си изградя система за сигурност. Закупих 9 камери(icsee) от робикам с нвр, два пое суича и 9 сплитера. Дадох им статичен Ip Адрес, за да не може да се променят с времето. Системата я имам от октомври 23г, но всеки вторник една от камерите спира да работи и ми изписва, че е офлайн, въпреки че към него отива ток и интернет. Писах на робикам за идея и те ми предлагат да си взема UPS. Искам да чуя и вашето мнение и моля за помощ. :sad: :?
silvergreen - помощник
Здравейте колеги,
Доколкото търсих, това е най- прясната тема по въпроса за видеонаблюдение, та реших и аз да се образовам малко.
Към момента съм окабелил с лан кабел и следва закупуване на оборудване. Тук обаче започвам доста да се затруднявам. Спрял съм се на Дахуа, като марка. Необходим ще ми е NVR с POE, за 8 камери, както и камерите естествено.
Прави ми впечатление, че има NVR които се свързват посредством POE суич и такива които се вързват директно за камерите. Като цена мисля, че излиза еднакво, но каква е разликата и кой вариант е за предпочитане?
До колкото съм успял да се запозная с камерите 4 мегапикселовите са достатъчни като качество на картината, даже някои имат и допълнителни екстри, като ограждане на периметър и разпознаване на хора и рег. номера.
Все пак ако някой може да ми даде съвет с конкретни насоки и модели, ще съм много благодарен.
ivanovbg - майстор
Ако се повреди суича губиш цялото наблюдение.
silvergreen - помощник
нед ное 17, 2024 8:44 amivanovbg написа:
Ако се повреди суича губиш цялото наблюдение.
Тоест, да търся nvr с poe. А някакви други насоки като модели например, би ли ми дал? Гледам че има 2ра серия, 4та, 5та и т. н., но не мога да разбера в какво се състоят разликите. Виждам, че по- скъпите имат малко повече букси отзаде, които не мисля че ще са ми нужни, но пък цените са двойни, дали само буксите е разликата?
hidrazin - майстор
нед ное 17, 2024 9:17 amsilvergreen написа:
Тоест, да търся nvr с poe.
Тоест търсиш NVR БЕЗ POE ...
В единия случай POE суича е вграден в NVR-a суичовете от време на време си заминават за "вечните ловни полета".
Демек като ги гръмне вградения POE суич губиш целия NVR и той заминава в кофата.
При външен POE суич сменяш само него.
:partyman:
MamaMy - майстор
Доста теми съм чел по форумите и забелязвам една съвсем ясно видима тенденция на оглупяване на инсталаторите. Масово препоръчват, а и самите те монтират ЮПС-и на клиентите си. При условие, че в цялата система, всички устройства работят на 12 и по-малко волта какъв е смисъла от ЮПС? Той в повечето случаи също работи на 12в. Значи конвертирате едни 12->230 и после 230->12 волта с почти 80% загуби за тоя дето духа? Не искам да изяждам хляба на истинските професионалисти. който има глава на раменете и разбира поне малко, ще се сети по коя пътека да тръгне. Който е пумияр, такъв ще си остане. И запомнете, гениалните решения обикновено са най-простите.
Няма да коментирам дълги трасета защото те излизат извън обхвата на "Направи си сам видео наблюдение". Изборът на устройства само на база цена също не е най-евтиното крайно решение. И последно професионалистите в повечето случаи са коне с капаци следвайки пътя написан от производителя. Бъдете креативни. Пътеките са по-интересни от магистралите.
miroki - майстор
Аз на едната система, така и ми писна да сменям батерии през 5 г. И я вързах без UPS. Те ги слагат, уж да не се рестартира NVR. При кратко спиране на тока.
Дори е допустимо и заснемане при липса на ток от камера закачена към UPS. При мен и рутера е в шкафа. Поне на определени системи.
silvergreen - помощник
нед ное 17, 2024 10:48 amhidrazin написа:
нед ное 17, 2024 9:17 amsilvergreen написа:
Тоест, да търся nvr с poe.
Тоест търсиш NVR БЕЗ POE ...
В единия случай POE суича е вграден в NVR-a суичовете от време на време си заминават за "вечните ловни полета".
Демек като ги гръмне вградения POE суич губиш целия NVR и той заминава в кофата.
При външен POE суич сменяш само него.
:partyman:
Хмм има резон. А би ли не насочил към някой определен модел, които е стабилен. Има м в предвид и nvr и суич, които са с доказано качество. Просто за първи път се хващам с видеонаблюдение и ми е малко тъмна Индия.
Благодаря
Николов Н. - специалист
[attachment=0]Куче-пазач.jpg[/attachment/ Моето видео-наблюдение:

Прикачен файл

Куче-пазач.jpg
Куче-пазач.jpg (25.89 KиБ) Видяна 1163 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Видео наблюдение за вилата - направи сам!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: