Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Тия бидони са яко оребрени, та няма да избяга.Иначе съм гледал как подпочвената вода вдига един резервоар с педесеттина сантиметра.
chapara - майстор
пет мар 06, 2026 3:14 pmVLADO66 написа:
Тия бидони са яко оребрени, та няма да избяга.Иначе съм гледал как подпочвената вода вдига един резервоар с педесеттина сантиметра.
И ако е бетониран от горе дъното му влиза в зъза😁😬
liduna - помощник
пет мар 06, 2026 2:04 pmchapara написа:
Мойте 50¢. На мен когата полагах в почвата в двора eco-Walburg, фирмата искаше да има вода на обекта! При самото зариване след монтажа, първо се положи разбира се подложка от пясък 30см. После се пусна вода под контрол в цистерната, така че зариване и пълнене да вървят на едно ниво, т.е. вода и пръст да се подпират. Около цялата цистерна има по около 20+см. пясък. Последствие слягането беше около 20см. Сега вече всичко си е на ред. Беше преди 3 години. При мен обаче водата е винаги на едно ниво, защото са отпадни води и колкото влезе, толкова изтича пречистена. годна за поливане. Аз не я ползвам, водата отива в дренажно поле с дренажна тръба.
В конкретния случай, когато водата не се пълни, а се налива от дъжд на вятър, много е вероятно пластмасов съд да се прецака, както на комшията.
За мен стоманобетонова щерна с хидроизолация е най добрия и сигурен вариант, като за питейна вода изобщо не говорим. Друго, опитахте ли сондаж?

П.С. За бетона в хидр.техническо строителство се ползва освен добавка, Пуцоланов цимент!
А да относно сондажа... Дават го на 50-60 м ... , други съседи правиха , но не намериха на 50м .
Иначе няма подпочвени води, терена е с денивелация , а почвата изключително скалиста.
liduna - помощник
А днес като ходих да гледам резервоарите , ми обясниха че се били "закотвяли" за дъното на изкопа, с цел да не тръгне нагоре при подпочвени води.
hidrazin - майстор
пет мар 06, 2026 7:38 pmliduna написа:
А да относно сондажа... Дават го на 50-60 м ... , други съседи правиха , но не намериха на 50м .
За какъв сондаж говориш като темата ти е за някаква малка дупка в земята в която ще сложиш малък "бидон", направо миниатюрен.
Кой е тоя дето го е "давал" на 50-60 метра??? Да не е от ония откачалници с багетите?
Ако е така и при съседите (съшия мошеник), заедно го намирате и му натиквате багетите на най-тъмното и влажно място - изотзад. :rock:
пет мар 06, 2026 7:46 pmliduna написа:
А днес като ходих да гледам резервоарите , ми обясниха че се били "закотвяли" за дъното на изкопа, с цел да не тръгне нагоре при подпочвени води.
- Дупка.
- Подложен бетон.
- "Завинтване" за резервоара за подложния бетон.
- Засипване наоколо само с пясък и уплътняване с вода.
- При твоите никакви 1,10 метра дълбочина ... няма мисъл... :-D
То тъпата шахта за водомера ми е дълбока толкова бре...
:partyman:

Тема "Въпрос за шахта за резервоар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: