• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Не се подигравам :) къде тече канал в Приморско (трябва да се вземат мерки) аз ходя на Перла -колата ми всеки ден е на буната.
jopena - помощник
tedi1 написа:
И ние си начесахме крастата и си купихме басейн с метални стени и фолио - 5 м диаметър и на 1.50 м дълбочина. Вградихме го, като оставихме около 35-40 см от стените над земята. Сега мъж ми гради едно зидче около него от камък и отгоре с тротоарни плочки - червени. Много красиво се получава ама е голям чанч с тези камъни, но ние имахме една стара постройка от камъни и сега вместо да ги хвърляме ще си ги ползваме. Като стане готово ще пусна снимки.
Здравей,
Моля те да пуснеш няколко снимки от процеса на изграждане понеже и аз съм си намислил нещо подоно да правя та да имам някаква идея за какво става въпрос. Били ми казала цената и мястото от което сте купили басейна?
Благодаря :)
Здравйте! Преди 2 месеца си набих сонда и сега искам да направя басейн :) Значи, ето как си го представям (3м. х 8м. х 1.60м. х 40см. дбелина на стените и 20-30 на дъното): "1. изкопавам си дупката (не сам, естественно) 2. заливам бетона ( (на ръка или с бетоновоз) не съм решил още но и на ръка да е, не е проблем 40-50куб.) стъклокерамиката ще си слагам сам остава проблема с филтъра. Мислех си дали няма да стане с обик. пома за вода или хидрофор- от единия край на бесйна всмуква от дъното и от повърхността (напр. 30-40см.), водата минава през "филтър кана" (с такава съм на хидрофора, отделя мн финни песъчинки) и изпуска от другия край по същия начин (от дъното и повърхността) тъй като водата ще е от сонадата и вече е минала веднъж през филтъра и след това ще мине втори път през такъв филтър (може и по ситен, ама нз дали има) и остава чистенето на едрите боклуци с кепче и химии за водата. не бързам да го правя за това събирам информация. Моля да споделите как ви се вижда идеята и ако нещо изпускам подскажете :?
tinalex - специалист
Има ли дебит сондажа?Моя басейн е 15 кубика.С филтър "тип кана" съм преди помпата и саморъчен пясъчен филтър 50литра след нея.Филтриращите патрони са с различна гъстота,аз взех най-едрия защото пясъчния обира фините.До басейна имам шахта с оборудването.Помпата е добре да е с голям дебит и ниско налягане-при твоя размер поне цол и половина смукателна тръба.Разучи добре сайтовете на фирмите за басейново оборудване и не пести пари за системата за обмен и филтриране на водата.Материалите не са скъпи,просто трябва добър план и знания-ако си правиш сам системата няма да е скъпо.В случая е скъпо планирането на системата-хич не е просто,ако искаш да стане както трябва.
tedi1 - специалист
Дойде време да покажа малко снимки от нашия басейн.
И така започнах се с една голяма дупка и много пръст отстрани. Направихме я с багерче.
Изображение
След това вътре беше излята плоча от бетон, около 10 см дебелина, която идеално се заглади. При изливането беше монтиран и сифон на дъното, който с тръба се свързва с филтърната система. Съжалявам че забравих да я снимам. После дойдоха от фирмата и монтираха басейна за около половин ден.

Изображение

След това около басейна решихме да направим зида с камъните и плочките отгоре, за да е удобно за скачане , сядане и за лежане даже.
Изображение

Тези постелки ги сложихме временно за да можем да го ползваме това лято, понеже беше късно да садим трева, да я чакаме да заякне и чак тогава да го ползваме.

Изображение
Пък и нямаше кой да ни чака за тревата, купона течеше цяло лято, като графика беше пълен ту от приятелите на сина, ту на дъщерята.

Изображение

Изображение

Сега смятаме да наредим два реда плочки долу на земята и да садим тревата рано напролет.
JORO - напреднал
Браво!
Много ми харесва и басейна, и цялото "кътче" около него!
След тревата ще стане чудно! :)
Със здраве да го използвате и много хубави моменти!
tanok - помощник
Честито и благодаря за отговора ти tedi1 !!! Със здраве да се цамбуркате в това басейнче, и наистина ще взаимствам оферта от тая фирма - насочил съм се за правоъгълният модел ... но за съжаление требва да почекам ...
crez - майстор
Браво, много добре, да ти е честит. Можеш ли да кажеш от какъв материал е външната облицовка, линера е ясен? Колко ти излезе общо масрафа, ако не е тайна разбира се. Аз тази година смених линера, но ламарината нещо не ми харесва и май ще се наложи пълна смяна.
tinalex - специалист
Честито.Много хубаво е станало.А като пари ако не е тайна...?
tedi1 - специалист
Благодаря за поздравленията. Ами направо ще ви дам линк на фирмата, имаше и по скъпи варианти от нашия, но смятам че за нашите нужди това е повече от достатъчно. http://unipool-bg.com/
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "БАСЕЙН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: