Всички въпроси за вилата.
1115 - специалист
Идеите се селедните:

1. Да се огради мястото подобно на Стефановата ограда.
2. Да се пристроят отзад баня, тоалетна и килер.
3. Опред - тераса.
4. Втория етаж да се надстрои + нов покрив.
5. Кладенеца да се почисти
6. Евентуално каптаж или сондаж за питейна вода.
7. Мисля да направя 20...30 кубиков подземен резервоар.
8. Терасиране на двора + тревни площи, дървета и т.н.
9. Детски кът.
10. Осветление - купих си много готини 35W метал-халогенни лампи за това.
11 .....хиляди други подобни неща...камини, кухни...леле мале.
merakliq - специалист
Колега, дай малко снимки на вилата вътре и отвън след като си разчистил вече. Да може хората да споделят вижданията си за твоите идеи.
П.П. Пейзажа е екстра!
ibogdanov - специалист
1115 написа:
Идеите се селедните:

.......
7. Мисля да направя 20...30 кубиков подземен резервоар

...леле мале.
това не е добра идея. 30 кубика вода е трудно да бъде съхранена без да започне да зеленясва и т.н.
едно домакинство 4 човека потребява на ден ( по некви си дани ) около 250 литра вода. Ти няма да ползваш толкова вода всеки ден там.
Аз съм си сложил 500 литров резервоар и си е екстра. Можеш да го допълваш с хидрофор, или да сложиш помпа с магнет вентил и хидрофор след съда, така ще имаш винаги налягане в тръболяка. Два филтъра - единия с активен въглен и мрежа за твърди частици и един 10 микронен ти чистят водата от повечето гадости. Ако пък искаш да ти е супер чиста може да боднеш една бактерицидна лампа ( варианти много от 50 до 2000 лева ). Обратната осмоза също е вариант, но там има други кофти моменти.
30 кубика си е направо .. за септична яма
:wink:
axor - напреднал
Честито и от мен за прекрасната вила. Със здраве да си я ползваш. Не си писал каде се намира, но според мен за пристройката отзад, за терасата отпред и за повдигането на височината с ок. 1 м. и новия покрив, не ти трябва нито конструктор, нито архитект, нито общинари, защото в такива "филми" ще те вкарат........ Според мен, по добре си спести тези разходи и ги вложи в подобрения по вилата. А пристройката, терасата, повдигането на втория етаж (гледайки снимките не ми се вярва някой от строителен контрол към общината да дойде да ти мери кота било), просто си ги направи по твой вкус и виждане. Колкото до оградата... там нещата са малко по сложни. Искаш, не искаш ще трябва да прежалиш някой лев за конструктор и геодезист, за да е законна. Не за друго, а защото незнаеш колко са ти добронамерени съседите. Това е от мен. Успех!
pif4o - специалист
като гледам какъв е пущинак само с Типо можеш да се качиш там (ако не бъркам ) :wink:
1115 - специалист
pif4o написа:
като гледам какъв е пущинак само с Типо можеш да се качиш там (ако не бъркам ) :wink:
Мила майко, целия фиат форум ли е под прикритие тук? :)
pif4o - специалист
:-D ще се сетиш :) само ти се издаваш с един и същи ник на всякъде :wink:
1115 - специалист
Снимка от последните зачиствания.

Прикачен файл

IMG_1153_.jpg
IMG_1153_.jpg (160.62 KиБ) Видяна 5161 пъти

Тема "Най-накрая и аз си взех белята - купих си вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: