Всички въпроси за вилата.
сакъзче - специалист
Незнам звучи ми направо страшно да излея цяла плоча за една тенис маса.... :cry:
Аз се интереесувам за точно такива маси които са се слагали по детските площадки едно време, но на идея нямах от какво са.
Последна промяна от сакъзче на нед ное 22, 2009 8:21 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
нищо страшно няма - от друга страна може да питаш тук дали няма мераклии да ти помогнат...

то всъщност по-малко нещо от маса за тенис ми е трудно да се сетя :-)

днес например залях терасата си с бетон с дебелина около 3 см. 2х4 метра... тоест все едно съм забъркал материал за една тенисмаса ;)

ми за на открито и за непрофесионалисти (макар, че като гледам правилата надолу - бетонната плоча май идеално отговаря на стандарта) мисля, че тънка железобетонна плоча е екстра...
inspo - майстор
Имаше такива маси , в едно училище близо до нас .Скъсвахме се да играем на тях . Бяха метални . Листове дебела ламарина с крака от тръби.
В твоя случай можеш да използваш черна ламарина 2мм , която да се завари върху винкелова рамка с размера на ламарината -за да е здраво . Един лист черна 2-ка 2000х10000мм мисля ,че е към 40 лева . Ще ти трябват и заваръчни умения или майстор.
tysonlkr - специалист
С този бетон няма ли да се чупят доста топчета (пингпонгчета) :? Според мен не е много подходящ за тенис-маса.
Според мен масата, поточно плота и, трябва да е от някакъв дървен материал. Ако се притесняваш за гоолемината решението е да е от две части :wink:
По мое веме в студентски град пред бл. 12 имаше тенис-маси направени изцяло от желязо, но топчето доста гадно тупа :sad:
niki_sap - специалист
Ако си от София можеш да видишметални маси в почти всеки квартал. Със сигурност има пред стадиона на ЦСКА в Борисовата градина. Разгледай една такава и копирай. Всички такива маси бяха по-малки от горните размери, но все пак достатъчно големи за игра - на око мисля, че са нещо като 200 на 130 см. Иначе всичко е доста дебела ламарина и винкели за основа и крака - като си го правиш за вкъщи и няма нужда да издържа вандалски прояви, предполагам може и с по-тънки материали.
torbalan - Дървен философ
ако ламарината е тънка - топчето няма да отскача нормално...
ако е дебела - ще стане по-скъпо от железобетона...
сакъзче - специалист
Здравейте на всички, много благодаря за отговрите Ви!
Аз се допитвам да Вас тъй като съмот провинцията и нямам достъп до такива маси. Аз си мисля че ламарината колкото и да струва няма да е 800 лв. , само неразбирам на какво трябва да се постави т.е , бихте ли ми казали долу горе какво трябва да си набавя като материали, и с какво и как се боядисва тази ламарина?
kalanak - напреднал
Мисля че от ламарина ще ти излезе до 150лв максимум с грунд и боя
pet.kan - специалист
боя "Протекта" - има маслено зелена, доста устойчива и на атмосферни влияния и на ударите от топчето
кантовете - бели, ама е в сферата на "пудрите" вече :-D
drtsarev - напреднал
Днес видяхме в Баумакс доста прилежно направени маси за тенис на цена около 200лв. В крайна сметка не си я купуваш всеки ден, но се губи от тръпката Направи си сам.

Тема "Моля Ви помагайте...външна тенис маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: