Всички въпроси за вилата.
Naskata - специалист
ArturDent написа:
Това спасявя срешу гълъби, врабчета и т.н. Лястовиците ги кефи такова изпълнение, просто те правят гнездата си по друг начин.
Увеличи броя на котките и ги храни, колкото да не те напуснат. Ако видиш някоя с птичка в устата, дай и допълнително храна.
Котките на баба ми ако улувяха мишка, първо ходеха при нея за да я покажат...
Аз ги сложих точно срещу лястовици и след като го сложих се родих, а преди това имах към 30 гнезда по фасадата. Обаче начинът по който е показано на снимката е неправилен за монтиране. Гребените се залепват не на стената, а на тавана в ъгъла и съответно "шишовете" са насочени надолу, а не на страни като на първата снимка на Гладиатор. А на немската поща, просто е нямало друга възможност за изпълнение. За гълъбите са по-голяма дължина-към 12 см (а за лястовиците към 7). Въобще не е грозно-ако се загледате в стрехите във Венеция, сигурно само шишове ще видите, ама хората си ходят на екскурзии там и даже не ги забелязват, особено след 2-рата ракия... :-D
Последна промяна от Naskata на пет фев 26, 2010 10:36 pm, променено общо 1 път.
Градинар - специалист
Гледал съм филми, как за да не се блъскат птици в големите сгради със стъклени фасади, слагат силуети на големи хищни птици.
По този начин ги сплашват и прогонват... и наистина работеше...
дали пък няма да ги сплаши и за гнездене?

Но човек който не иска птици в градината си, не заслужава да има Градина
Gladiator_BG - специалист
то по твойта логика ... който няма хлебарки в дома си ... не заслужава да има дом ..
:lol: :lol: :lol: :lol:
базикам се естествено ...

оточнението на Naskata е абсолютно правилно ... забравих да го спомена ...
Явно това ще е единствената алтернатива, сега като си показах носа на вън пак видях творческите им умения със задници.
Другата седмица ще звънна във фирмата да поръчам.
Благодаря за отговорите :idea:
shotik - майстор
Преди години на первазите на прозорците на апартамента на баща ми и майка ми ,кацаха много гълъби и цапаха.Баща ми се заговорил с възрастен човек и той му казал да опъне на 3-4 см над первазите наколко броя тънка тел или жица .Той го направи с 4 жици и от тогава до сега гълъби не кацат .
Опитай да приковеш на 3-4 см от стената и тавана 3-4 телчета или жици ,които да имамт възможност да се движат /трептят/ и като птичката стигне до тях и се раздвижат от пърхането на крилата им ,те ще бягат.
Поне при нас това дава ефект,дано и при теб да е така с лястовиците.
Gladiator_BG - специалист
пусни и ток по жицата и залагай скарата отдоло ... :xplode:
shotik - майстор
Gladiator_BG написа:
пусни и ток по жицата и залагай скарата отдоло ... :xplode:
Скоро ще покажа снимки на тези жици,за да видите ,че не е измислица ,а ток няма защо да се пуска.
Илиян Илиев™ - майстор
Възползвайте се от птиците и събирайте изпражненията за тор. Поне кокошия тор съм чул че е много силен. :roll:
schuldiner - майстор
Подлагайте под местата, на които кацат или гнездят птичките саксии - стенни, висящи или направо на пода. Хем практично, хем красиво и в хармония с добитъка...

ПП Моите котараци ядат здрав пердах, когато ми донесат птичка. И хора да бяха, пак щяхме да се наказваме за разрушено гнездо или убито птиче...
Spokoiniq - майстор
schuldiner написа:
Подлагайте под местата, на които кацат или гнездят птичките саксии - стенни, висящи или направо на пода. Хем практично, хем красиво и в хармония с добитъка...

ПП Моите котараци ядат здрав пердах, когато ми донесат птичка. И хора да бяха, пак щяхме да се наказваме за разрушено гнездо или убито птиче...
Ти не се бъркай в естествения подбор да не дойде някой вегетарианец да ти зашлеви два зад врата задето си си купил пържоли.Големи природолюбители тука :warn:

Тема "Птичи изпражнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: