Всички въпроси за вилата.
graf4e - напреднал
Да колега има димен зъб, направих го на първото поясче след сводчето:)
sensi - специалист
А за какво се прави този "зъб" на камината.
filmatoplo - майстор
Да тегли и да не пуши камината , атмосферното налягане да не бие директно в огъня , за съжаление един майстор преди 10 години го пропусна в моята каминка ужак в двора :evil: като печеш нещо малко ти пари на очите и споменавам често майка му :wink: някога може и да го оправя .
NeoBoss - специалист
а това стеснение горе не влиае ли зле на тягата на комина. Мойто барбекю нещо слабо дърба като се ползва скарата. Мисля да го вдигна с още половин един метър, позлвам съм готовите коминни тела ако ен се лъжа са 50см квадрат вътре с кръгъл отвор. Ще е по добре ли освен вдигането да му направя един такъв зъб и изхода да му стане с 20см коминно тяло.
graf4e - напреднал
NeoBoss- Комина започва няколко тухли над втория пояс, а пространството което е между тях се образува като "димен кош" доста е голямо.
Моя комин го направихме със старите тухли единички(бели плътни), отвора е 25 на 25, които старателно бяха измазани отвътре и за сега тягата е супер :) Имай впредвид, че от значение е и размера на камерата, ако не се спазят тези неща колкото и висок да е комина пак има вероятност да не дърпа.
NeoBoss - специалист
не е така , въпрос на съотношение е , височина и ширина.

аз говоря за тоя зъб който действа да не се връща налягането (атмосферното) но зада функционира трябва да се намали изходното сечение на комина, ако е 25 на 25 най много може да стане 10 на 25, това намаление не влиали на тягата. при ме проблема че като съм нпалил скарт комина е студен и не дърпа , не е камина а барбекю и дъггата ми е много висока като се напали фурната няма проблем но тогава е по висока температурата.
graf4e - напреднал
Ето до какво води добрия стимул :)

Прикачен файл

bbq17.jpg
bbq17.jpg (99.77 KиБ) Видяна 9265 пъти

Прикачен файл

bbq18.jpg
bbq18.jpg (67.08 KиБ) Видяна 9265 пъти

Прикачен файл

bbq19.jpg
bbq19.jpg (56.32 KиБ) Видяна 9265 пъти

Прикачен файл

bbq20.jpg
bbq20.jpg (67.2 KиБ) Видяна 9265 пъти

Прикачен файл

bbq16.jpg
bbq16.jpg (170.44 KиБ) Видяна 9265 пъти
graf4e - напреднал
...

Прикачен файл

bbq21.jpg
bbq21.jpg (74.41 KиБ) Видяна 9261 пъти

Прикачен файл

bbq22.jpg
bbq22.jpg (62.44 KиБ) Видяна 9261 пъти

Прикачен файл

bbq23.jpg
bbq23.jpg (85.3 KиБ) Видяна 9261 пъти

Прикачен файл

bbq24.jpg
bbq24.jpg (81.33 KиБ) Видяна 9261 пъти
graf4e - напреднал
..

Прикачен файл

bbq21.jpg
bbq21.jpg (74.41 KиБ) Видяна 9262 пъти

Прикачен файл

bbq22.jpg
bbq22.jpg (62.44 KиБ) Видяна 9262 пъти

Прикачен файл

bbq23.jpg
bbq23.jpg (85.3 KиБ) Видяна 9262 пъти

Прикачен файл

bbq24.jpg
bbq24.jpg (81.33 KиБ) Видяна 9262 пъти
Eli83 - напреднал
:) Много хубаво става:) И ние ще правим нещо подобно,за самата постройка правихте ли нещо като чертеж,проект,разрешителни, или се води навес? :cool:

Тема "Моето първо проектче! :)))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: