• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
Всички въпроси за вилата.
pipbel - майстор
И кое не му е функционално с такова разположение
vancho20 Това си е мое, лично мнение ( на неспециалист)
Аз съм си за класиката - откъдето се пали пеща, оттам трябва да излиза и пушека.
Мисля че не би било равномерно нагряването в другите варианти.
Аз мислех ,че на форума потенциала му е в точно това (идеи,съвети, трикове) а не тайни и загадки.
Да, така е, тук си помагаме с каквото можем.
Доста полезни съвети и подробни статии и от майстори ще намериш.
Но тези с камините и пещите са малко по особени, няма да ти разкрият сдъвкано всичко.
От тях чакай на час по лъжичка дето се вика най много. Не че не са полезни....
И все пак - има доста писано из форума по темата, вкл. и снимки (главно от майстори тип "направи си сам")
Ползвай търсачката и четене му е майката.
И рано или късно ще сглобиш мозайката :cool:
vipltd - специалист
Драги съфорумци,
една "лъжичка" и от мен.
Под подовите огнеупорни тухли се посипва ситен/кварцов/пясък,
ситни парченца стъкла и каменна сол.
Ако не е тайна,да подсетя колегите да не забравят този детайл.
Ако е тайна,от днес вече не е.
vancho20 - специалист
pipbel написа:
Аз съм си за класиката - откъдето се пали пеща, оттам трябва да излиза и пушека.
:cool:
И аз съм за класиката, по принцип такъв ми е проекта.
Като гледам и чета ще се усложни с клапа и комин отсрани.
Идеята ми е да не се опушва от сажди фасадата на пеща .
Огнеупорни тухли от една акумолираща ще вадя но са 80 май, няма да стигнат. Къде има такива тухли около Пловдив и какви пари са?
mrm_1 - напреднал
vancho20 написа:
pipbel написа:
:cool:
И аз съм за класиката, по принцип такъв ми е проекта.
Като гледам и чета ще се усложни с клапа и комин отсрани.
Идеята ми е да не се опушва от сажди фасадата на пеща .
Огнеупорни тухли от една акумолираща ще вадя но са 80 май, няма да стигнат. Къде има такива тухли около Пловдив и какви пари са?
Колега какво означава, че ще се усложни с клапа и комин от страни , много варианти няма , да не кажа, че това е единствения , ако BBQ то е до пеща от страни ,,, принципа на една правилно работеща пещ отдавна е измислен , не че в този бранш няма нужда от новатори , но ако имаш нещо в предвид по добре напиши как мислиш да направиш пеща без клапа и комин преди да си оплескал работите напълно ?
vancho20 - специалист
Ето как е разположен плота.
Пеща искам да е в средата(в ъгъла) а скарата от ляво.
Все още обмислям как да е комина.
Отделно ли да е от този за скарата заедно в един ли? :?
Затова се чудя .
Ако е от ляво на пеща, може да се измисли общ с на скарата, но не ми е ясно как да е устроен така, че да не се губи топлина от пеща и при опалване да се загрява равномерно.
Изображение
Изображение
mrm_1 - напреднал
vancho20 написа:
Ето как е разположен плота.
Пеща искам да е в средата(в ъгъла) а скарата от ляво.
Все още обмислям как да е комина.
Отделно ли да е от този за скарата заедно в един ли? :?
Затова се чудя .
Ако е от ляво на пеща, може да се измисли общ с на скарата, но не ми е ясно как да е устроен така, че да не се губи топлина от пеща и при опалване да се загрява равномерно.
Изображение
Изображение
Колега не
ми се сарди но това което виждам е пална смешка , трябваше да потарсиш повече информация за това как стават нещата преди да ги започнеш , но иначе евалати за куража да направиш нещо което даже незнаеш как става.
Ако не е късно , и ако още не си отлял първия плот кажи ми какви са ти замислите за да те насоча защото с тоя куфраж освен зайчарник друго не можеш да направиш.
Значи парво да те попитам с какъв диаметър ще ти е пеща , защото като гледам този кофраж повече от 60 см в диаметър не можеш да направиш а после тавата ще трябва с боен чук да се вкарва ватре , и второ ти от ляво скарата или мивка ще правиш че като гледам куфража от ляво си го предвидил за мивка май не за скара....????
vancho20 - специалист
Не се сърдя приемам критики.
Плота е около 75-80 см , а идеята ми е да е в ъгъла пеща с ъглово лице, понеже там е най голяма площа.
Мивка няма да има там ще е скарата по един спец. начин.
Утре ще ходя към село и мога да дам по точни размери и да видим какво може да стане после.
ArturDent - Почти Безобиден
vancho20, да не ти пука, че не изпълнено по "правилата". Важното е да работи и ...Кеф цена няма
След време можеш да поканиш критиците, да гледат отстрани и да се облизват....
vancho20 - специалист
А и до тук разходите от основите са две торби цемент и 20лв за хоросан, работа и тухли без пари :-D
Transporterr - специалист
ArturDent написа:
vancho20, да не ти пука, че не изпълнено по "правилата". Важното е да работи и ...Кеф цена няма
След време можеш да поканиш критиците, да гледат отстрани и да се облизват....
или да се посмеят :cool:
"правилата" именно заради това са измислени защото с тях става най полезно нещото ,сстранно защо не расъждаваш така и за повечето други неща от строителството :lol: :wink:

иначе такива дето се се правят все на "извън правилата" са най любими
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Тема "Проект "Барбекю +" Почна се......." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: