• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Всички въпроси за вилата.
piron45 - майстор
Браво колега k_georgiev1956 . Работата ти е за еталон. Много ми допадна и със сигурност когато започна проекта на мойто барбекю ще ползвам снимките ти за помагало. За което ще почерпя :prost:
За съжаление това ще е малко по нататък във времето, че сега още си правя къщата, защото ми писна от тъпия апартамент.
Още веднъж евала за добрата работа която показваш.
k_georgiev1956 - специалист
Здравей Piron45,

Когато решиш. че му е дошло времето, се обади- 0887 919 878. Ще ти дам размери и ще ти разкажа за грешките си, за да не ги повтаряш.
Но мисля, че ще е добра идея да почнеш отсега да търсиш акумулиращи печки на старо. Вървят по 40 лв. Имат м/у 40 - 50 тухли.
Или хубави тухли плътни единички.

Поздрави и успех в строежа!
piron45 - майстор
Благодаря, колега. Ще се обадя обезателно, но няма да е тази година. Сега се боря с 200 квадрата ГК на къщата и не знам дали до зимата ще успея да приключа поне основните довършителни работи.
stoicho_k - напреднал
Здравейте,
Това лято реших да си направя барбекю в двора с камина, вече съм на фаза изработка на покрив, както и на камината.
Изображение
Реших камината да е ъглова, но... тъй като никога не съм се занимавал с подобно нещо, нормално е да изникнат доооста въпроси. Доста
се порових из нета, изчетох един куп мнения за това как трябва и как не трябва да бъде направена камината, и най-накрая реших да
започна с проекта. Успях да нахвърлям приблизителни размери.

Първият ми въпрос е свързан с формата на камината. Предполагам че трябва да е като вариант 1. Дали е така?
Изображение
Ето и схемата с размерите. Моля за мнение дали съм на прав път.
Изображение
Със сигурност ще имам още въпроси, но мисля че тези за момента са най-важни.
Пропуснах да добавя широчината - тя ще е 60 см.
Благодаря Ви, предварително!
Последна промяна от stoicho_k на чет ное 04, 2010 12:11 pm, променено общо 1 път.
NeoBoss - специалист
k_georgiev1956 написа:
NeoBoss,
Нали знаеш, че след като метнеш добичето в пеща към 10.30 ч. се почва ритуала по печенето - ракия+салата+мезе - по няколко пъти и тамън добичето е готово, ние сме направили главите и трябва да полегнем. Затова то се оставя до вечерта, когато сме готови отново за бойни подвизи. А за да остане топло трябва повечко тухли.
Или както казва Мечо - колкото повече, толкова ... по-добре.
:partyman:
знам , знам.

първо да кажа че не съм специалист , направил съм 2 фурни, едната от които я позлвам всяка седмица , като агне горе долу два пъти в годината.

такакзвам кавка е ситуацията ако се готви агне

фурната се загрява докато побелеят тухлите от вътре и нестанат чистички и белички. при мен това става за около 3 часа горене , още от тогва се почва ритуала защото обикновенно агнето се приготвя предната вечер. самото пече на еднето става за около 3 часа също. като фурната неможе да истина до другия ден

аз съм позлвал огнеупрони тухли като съм ги слагал на тънко и отгоре ТИ.

та като едната тухла е 40лв колко съкопо излиза тая фурна
колко време ще ти е нужно да загрееш до побеляване този толуп , и защо ти е да седи топла една седмица? напълно излишни пари .
най малкото и е само за една тва , разбирам да трябваше да се грее по голям вътрешен обем но за една тава????
да не говоря как ще гори козунаци.
Здравейте,

Зачетох се в това Барбекю под навес и се чудя тези газобетнни блокчета (предполагам става дума за YTONG) няма ли да почнат да се ронят от топлината? Все пак ще се пали огън в този грил/барбекю (поне докато стане жарта).

Някой виждал ли е на живо такова барбекю?
Transporterr написа:
Аз :)
И как е? Итонга шпаклован ли е отвътре? Рони ли се?
Transporterr - специалист
пука се. не го прави така .ако го шпакловаш е малко по добре, но не виждам смисъл
Имам червени тухли от акумулираща печка. С тях ще зидам, а за комина нагоре си мисля, че обикновени единични тухли ще свършат работа.

Просто се зачудих като е дадено като статия в тои сайт, да не би... :?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Проект "Барбекю +" Почна се......." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: