Всички въпроси за вилата.
tany666 - напреднал
Здравейте,преди месец си направих дворно фонтанче(не повече от 100-120л,оформено с фолио)Помпата е 1500л/ч.
Повлиян от прогнозата за времето реших да го зазимя,източих водата и открих вътре между камъните много дъждовни червей.
От къде ли са дошли и как да се преборя с тях?Някакъв препарат?
Също така камъните са някакси "лигави"
Нямам растения и животни в него(ако не се броят червейте)
Благодаря.
Илиян Илиев™ - майстор
Не се бори с червейте. Бери си редовно и ходи за риба. Улова го приготвяй на построено в близост до фонтанчето барбекю под подходящ навес и още по-подходяща компания.

п.п. Като свършат червейте от фонтана намери друго място от където да си хващаш. :wink:
NeoBoss - специалист
първо какво ти пречат червеитте ?

второ ще почваш все повече обитатели да имаш :) водорасли, алгии тубифекс , мухички , комари , жаби живот и здраве некой щъркел ахахахах

просто водата е съставната част на живот на нашата планета, това е чудото на земята , слагаш един чист лиген със бистра вода на слънце и гледаш каквоо става :) , без да да има възможност каквото и да е да се покатери по нея :)

та ако ти пречат тия работи , трябва просто да "натровиш" водата ... примерно с хлор , който да го слагаш периодично.
spec - специалист
tany666 написа:
Здравейте,преди месец си направих дворно фонтанче...
...Някакъв препарат?
Също така камъните са някакси "лигави"
Нямам растения и животни в него(ако не се броят червейте)
Благодаря.
Поздравления за продобивката!
Проблемът е наистина неприятен нищо, че предизвиква усмивки в някои.
Аз използвам препарат за питейна вода "Санифорт", защото имам две кучета, които няма как да ги спра да не пият от там. Има ефект, но не е това, което си представях.
Ако си сигурен, че животни нямат достъп до него, използвай "Алгицид".
Ще чакам отзиви за резултата, за да сравним резултатите :)
tany666 - напреднал
spec написа:
Ще чакам отзиви за резултата, за да сравним резултатите :)

Разбирасе че ще има отзиви,но чак напролет :)
Зазимих го.Източих водата,прибрах помпата,покрих фонтана и вече чакам пролетта :razz:
Колкото до животните имам един котарак,не съм го виждал да пие от там ама знае ли човек дали няма да се пробва.
NeoBoss - специалист
препаратите за борба с алгиите работят сами при наличие на филтър, понеже те само галгулират алгиите във по големи за да могат да се уловят механично....

както казах щом няма растения вътре , риби и друго най добре е хлор на порции, може да се ползват и от препаратите за басейни. те няма да навредят на куче или котка ако пият от нея.
tany666 - напреднал
Изникна още един въпрос.
То аз хубаво го покрих но от тези дъждове се е събрала малко вода вътре.Ще му стане ли нещо на фолиото като замръзне зимата?
Niky - специалист
Ами то нали затова се ползва фолио, защото нищо му няма и зимата.
Ако беше бетон с отвесни стени трябваше да слагаш шишета с тежести или да източваш.

Тема "Въпрос за фонтанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: