Здравейте!
Нужен ми е съвет относно колове за асма (асмалък).
Предистория:
Имам асма, вдигната на стоманени колове (триъгълни профили от заварени парчета желязо 5 мм)
Реших да засадя нови лозички и да удължа асмалъка (с цел да завзема пространсто и по-малко да копам с мотика за разни култури
Значи ще ми трябват колове за новите лозички, които между другото се развиха много добре.
Вариантът бе стоманени тръби, заварени за основната конструкция.
Добре, ама даже и на вторични суровини искат майка си и баща си за това.
Идеята ми е следната:
Може ли с PVC тръби да се направи нещо по този вариант:
PVC тръба Ф110, (за мръсен канал), дължина около 3.00 м да се закопае около 0.5 м. в земята и да се бетонира.
След една седмица се пълни с дребна фракция и бетон до около 10 см от върха.
На другата седмица в тези 10см се поставя парче арматура Ф10 и се бетонира празното място.
На трета седмица вече играе електрожена и се свързва към съществуващата конструкция.
Ако някой го е правил, моля, нека да сподели опит!
Нужен ми е съвет относно колове за асма (асмалък).
Предистория:
Имам асма, вдигната на стоманени колове (триъгълни профили от заварени парчета желязо 5 мм)
Реших да засадя нови лозички и да удължа асмалъка (с цел да завзема пространсто и по-малко да копам с мотика за разни култури

Значи ще ми трябват колове за новите лозички, които между другото се развиха много добре.
Вариантът бе стоманени тръби, заварени за основната конструкция.
Добре, ама даже и на вторични суровини искат майка си и баща си за това.
Идеята ми е следната:
Може ли с PVC тръби да се направи нещо по този вариант:
PVC тръба Ф110, (за мръсен канал), дължина около 3.00 м да се закопае около 0.5 м. в земята и да се бетонира.
След една седмица се пълни с дребна фракция и бетон до около 10 см от върха.
На другата седмица в тези 10см се поставя парче арматура Ф10 и се бетонира празното място.
На трета седмица вече играе електрожена и се свързва към съществуващата конструкция.
Ако някой го е правил, моля, нека да сподели опит!