Всички въпроси за вилата.
schuldiner - майстор
Отбележете, че ВСЕКИ има право на мнение, когато става дума за емоции, лични възприятия и т.н. На един му харесва, на друг не толкова... и това се определя субективно, т.е. не е нужно да се доказва. Но когато се оформя спор, мненията трябва и да се защитават. С логически доводи и факти.
Както споменах, сами по себе си предметите са оригинални и изработени старателно. И толкоз. Ако някой може да ми обясни как се вписват, каква е логическата връзка с интериора и екстериора, МОЛЯ, нека си направи труда, защото аз взаимовръзка не виждам.
И за да не се разпростираме много, нека вземем нещо по-просто - например последната снимка с наредената маса. Какво е обединяващото за столовете от коренища, покривката за 1 лев, грънците в битов стил, китайската свещ, оливника, стругования свещник и онова котешко нещо до него? Цвят, форма, материали, разположение ... какво? Каква е идеята?
Transporterr - специалист
аз лично се учудих на огромната стреха над стълбите.
интересно ми е как е направена, надали само на тази греда се държи :?
по скоро видимите греди са част от ехтериора :)
Чаро - Акълия
Уважавам труда и творческото мислене и ще кажа едно Браво на приятеля ти Георги5959. Идеята е много добра, но в случая трябва да се рендосва, не просто да се шлайфа.
Прилича на вилата на някой митничар, данъчен или подобен запъртък. Бързи и лесни пари в комбинация с болна мания за блясък. Безвкусно ми е.

Имам приятел дърводелец, който има страст по коренища и криваци. От тях прави подобни неща и знам колко труд и средства поема това.
Криваците биха стояли по-добре на подобен фон.
Изображение
Изображение
Изображение
may - напреднал
Подобен стил е много популярен в света. Съчетават се различни стилове и материали. Всеки си строи както си му харесва. За едни кич, за други радост :-D http://arch5.com/natural-wood-furniture ... esign.html
kborisov - специалист
ЧефоС написа:
За кича няма професия. Всеки с вкуса си, идва му отвътре. Това изпълнение мен ме отвращава, и няма нищо общо с красотата. Моята къща никога не би изглеждала по този начин.
И аз така.
peter_m - специалист
Може да е писано по-напред в темата, но аз не го намерих. Корените от какво дърво са. Дали би могло да се използват за аквариум т.е. как им влияе влагата и водата (в случая май са и лакирани). Предполагам са изсушени, но пускат ли смоли ...
katcko - специалист
Страхотно въображение има този човек,на мен лично ми харесва много,ококорих се като видях снимките.Даже не огледах къщата и останалите неща,а бях втренчен изцяло в корените.
al4o - специалист
Абе тъкмо се чудех как не съм я видял тази тема,а тя била в кома от 2011.Иначе има и интересни неща :partyman:
Lisko - майстор
Корените кефят както по стълбата така и като столове, но тотално не се вързват с камъните (а дори и със стъклото на масата).
Пейката ме отвращава с лайняния си цвят.
Като гледам вкусове разни един харесва пейката, друг не харесва пейката и т.н. но по въпроса че нещата не са комбинирани добре се натрупват доста мнения.
Така се получава когато не е потърсен специалист за цялостния дизайн а отделно специалисти за камъните, специалист за дървото (собственика) и т.н. Което впрочем е редовно явление случвало ми се е и на мен нееднократно.

Един въпрос който живо ме вълнува и бих искал да задам на майсторите - какъв е трика човек да полира дървета с такава изчанчена форма като тия корени ?
silent - майстор
И на мен не ми харесва. Къщата сама по себе си е хубава. Коренищата сами по себе са оригинални по замисъл и добре изпълнени, но в комбинация двете са среща на ток и вода. С две дума кичозно съчетание.

Тема "Вила и мебели от корени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: