• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Здравейте Колеги, това ми е първото мнение в този форум! Чета го от доста време и само мога шапка да ви сваля :supz: :supz: :partyman: :prayer: . Ето и ме и мен и мойта идея за Вилата! Тя се намира след Сливница- с.Алдомировци и след него има едно за мен страхотно селце с. Радуловци! Знам че има много теми по този въпрос четох доста, но държа да имам собствена тема по този проект защото съм новак и подробното обяснение хич няма да ми е излишно. Та за въпросния проект... преди време дядо ми беше построил дървен навес за дърва.. аз го бутнах и сега искам да построя нещо като стая с барбекю! Дори си нямам идея как да започна... имам няколко идеи със снимков материал които сега ги качвам! Проблема е че дори не знам колко е голямо мястото ще ви кача снимки на мястото надявам се да го определите до колкото е възможно! Интересува ме колко труд ще трябва дали само дружинка приятели ще го направим горе долу колко пари ще излензе и т.н.... Благодарности предварително!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Колеги това е мястото което е замислено за тази идея, но както ви казах незнам колко квадрата е :cry: !
Идеята ми е да го направя като стаичка от едната страна барбекю от другата да мога да сложа една малко масичка с 1 сотлче! Куфраж ли трябва да правя плоча ли да избиваме... стените как да се направят... и най вече покрива дали е да е дъвена постройка.. хем искам да е хубаво хем практично и по лесно! Идеята ми е също това да става за зимата! Дори да е дървено може с перци-глас или ytong не съм наясно с цените на материалите... ПОМАГАЙТЕ! Със мен ще има 1 дядо дърт майстор който ще помага ама искам идейно да го имам готово и да знам какво правя! Много ще съм ви благодарен !!!

Ето и идейна снима свалена от този форум от 1 колега

Изображение
mariayn - специалист
Да не стане като Догановото .
boltik - специалист
Това отзад дере ли е?Ако е дере ще трябва да се укрепи брегът.Имаш два варианта да изкопаеш дълбоки 4 стъпки или да излееш плоча,като поставиш в четирите ъгълат планки за гредите.Ако след време мислиш да изидаш,ще трябва да отлееш плоча.Под барбекюто задължително трябва да се отлее фундамент,ако няма да се лее плоча.Някой беше качил снимки на беседка.Потърси ги.
Да забравих да спомена че от долу има рекичка и е възможно почвате да поддаде. Какво ме съветвате плоча или варианта с беседката... за тази снимка ли става на въпрос http://kiroetuk.snimka.bg/other/besedka.520042.19754987 ?! Дори идеята ми харесва на колегата как я е напрвил
Колеги мисля че вече знам какво искам! Колегата kiroetuk е подтройл таква беседка и се влюбих в нея! Мисля да избия една плоча в нея да набуча дървените греди и нагоре е ясно! барбекюто също ужасно много ми хареса и мисля да му открадна идеята :) ! до 1 месец мисля че трябва да стартирам проекта.... единствено се притеснявам какъв разход ще ми стъпи за дървен материал и цимент чакъл пясък..... възможно ли е по снимките да ме ориентирате... примерно 15торби цимент 25кг ако е 10лв са ти 150лв за пясък и чакъл още 100лв но за дървен материалн колко?! може ли гредите да се купуват на бройка?! !!! Същи идеята ми беше да бъде затворе помещението но една хубава тента като пусна от 3те страни ще стане прекрасно за зимата като мисля че камината ще го стопли колкото да не умрем от студ :)
taran - специалист
Не съм специалист в строителството,но съм се правил това-онова в къщи.Харесва ми ентусязма ти,дано постигнеш набелязаното.
На първо време,почни с една малка инвестици-купи си една 5 метрова рулетка-ще ти е от полза до края на проекта и след това можеш да си я ползваш :) .Като се идеш следващия път на вилата,вземия с теб,определи мястото,виж какви са размерите му и съм сигурен,че знаещите колеги ще ти дадът много и полезна информация,дори да не ти сметнат колко и какви материяли ще ти трябват,поне ще те насочат как да го направиш сам.
Успех.

ПП и аз си имам вкъщи такава рулетка,та горното го казвам от опит :-D
Мерси Колега :) Това са действително много елементарни неща но и същевремено адски важни :) ! Действам..... с рулетката и размерите възможно най скоро...
boltik - специалист
Ами направи си плочата според дължината на гредите и размера на покривните плоскости,да не изхвърляш.
boltik написа:
Ами направи си плочата според дължината на гредите и размера на покривните плоскости,да не изхвърляш.
Да Мерси колега това е доста важен момент също...
7777777 - помощник
Ентусиазма ти е голям давай смело с ролетката и майсторите във форума ще ти помагат а и на мен също аз започвам на гола ливада дори и тоалетна няма
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за стартирането на проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: