Всички въпроси за вилата.
vancho20
- специалист
280 мнения в "Барбекю с пещ"
Добре искам да е куполна пещ ще се използва за пекане на агнета но не искам да я опалвам директно вътре във огнището а да се подгрява по друг начин например като огъня гори под дъното на пеща.
надявам се да ме разбра правилно .

iva6ki
- специалист
Аз те разбрах ,имах такава с печени тухли но там по принцип огъня е постоянен като кладе се отдолу и отгоре си има комин
като се пече час и половина обръща се и се връща за около час замазва се само вратата отпред и те са големички за две или повече тави като се поставят отстрани на дупката.Такава ли имаш предвид
като се пече час и половина обръща се и се връща за около час замазва се само вратата отпред и те са големички за две или повече тави като се поставят отстрани на дупката.Такава ли имаш предвид

EDI
- майстор
http://www.bgremonti.com/forum/viewforum.php?f=101 тук има специалисти, bars, попитай ги, хората помагат, ние сме любители.
SEV
- специалист
EDI написа:http://www.bgremonti.com/forum/viewforum.php?f=101 тук има специалисти, bars, попитай ги, хората помагат, ние сме любители.Едва ли ще помогнат,"пазили си хляба".Много ми е странно отношението на тези хора,ако и най вероятно са правили като поръчка такова нещо,как скриват нещото,не пускат собственика да разгледа съоръжението или изкупуват всички ролетки та да не може да мери.Най малкото е наивно,да не правим държавен преврат че е толкова конфедициална информацията,помогнете кой със съвет кой с каквото може или не цапайте темата,времето ще покаже дали е била безполезна.Нищо лично към никой(не ме разбирайте погрешно)но не ми се връзва с моите морално-етични критерии да се пише на лични че всичко ти е ясно и си на "ти" с материята и същевременно да питаш в темата кое как става.Благодаря на всички отзовали се,на всички които тепърва ще се отзоват и разбира се на всички които знаят и не казват,гледат сеир(типично балкански синдром)и те да са живи и здрави.Аз ще си я направя мерейки от старата кирпичена пещ на баба ми която я има от както се помня(на 31 години съм)и е опекла много агнета и какво ли не,та въпросната е построена от нея,нищо че тя не е завършила в "НАСА -Изработка и изпълнение на космически пещи"-едва ли не.
Останете със здраве.
SEV написа:koлега не се ядосвай хора печет и в трап какво толко сложно има зидай пък каквото стане,EDI написа:http://www.bgremonti.com/forum/viewforum.php?f=101 тук има специалисти, bars, попитай ги, хората помагат, ние сме любители.Едва ли ще помогнат,"пазили си хляба".Много ми е странно отношението на тези хора,ако и най вероятно са правили като поръчка такова нещо,как скриват нещото,не пускат собственика да разгледа съоръжението или изкупуват всички ролетки та да не може да мери.Най малкото е наивно,да не правим държавен преврат че е толкова конфедициална информацията,помогнете кой със съвет кой с каквото може или не цапайте темата,времето ще покаже дали е била безполезна.Нищо лично към никой(не ме разбирайте погрешно)но не ми се връзва с моите морално-етични критерии да се пише на лични че всичко ти е ясно и си на "ти" с материята и същевременно да питаш в темата кое как става.Благодаря на всички отзовали се,на всички които тепърва ще се отзоват и разбира се на всички които знаят и не казват,гледат сеир(типично балкански синдром)и те да са живи и здрави.Аз ще си я направя мерейки от старата кирпичена пещ на баба ми която я има от както се помня(на 31 години съм)и е опекла много агнета и какво ли не,та въпросната е построена от нея,нищо че тя не е завършила в "НАСА -Изработка и изпълнение на космически пещи"-едва ли не.
Останете със здраве.
аз съм почнал останал ми е комина питах един два пъти мълчание затова не питам няма да правим космически кораб да фукционнира идеално

iva6ki
- специалист
Ако споделиш какво точно искаш от пеща (освен да харани 15+ души) имам предвид дали куполна,насрешно или странично
разположена,ще се прави ли чевреме или само скара има ли бъдеща идея да има моторизиран шиш има много идеи за въртене било то с воденично колело или замаскирано такова с ток как си я представяш отпред със свод или правилен отвор.
Проекти надали има някой понеже сме самодейци ,но ако дадеш по конкретна информация в духа на форума ще ти спретна едно чертежче за ден два пък натам ще го развиваш което не ти допада
няма да е на лични със сигурност:partyman:
разположена,ще се прави ли чевреме или само скара има ли бъдеща идея да има моторизиран шиш има много идеи за въртене било то с воденично колело или замаскирано такова с ток как си я представяш отпред със свод или правилен отвор.
Проекти надали има някой понеже сме самодейци ,но ако дадеш по конкретна информация в духа на форума ще ти спретна едно чертежче за ден два пък натам ще го развиваш което не ти допада

stiv1961 написа:аз ще го пусна във форумаiva6ki написа:ще ти спретна едно чертежче за ден два пък натам ще го развиваш което не ти допадаИскам и аз

Последна промяна от iva6ki на ср апр 13, 2011 7:20 pm, променено общо 1 път.
Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература