• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28
Всички въпроси за вилата.
merakliq - специалист
liubaka78 написа:
Привет на всички.Понеже следя темата с голям интерес и благодарение на форума се захванах и аз с проект "Барбекю и пещ" пускам линк към албума на моя проект до сега.Всякакви препоръки и мнения ще са ми от полза защото не е завършен.Понеже нямам време снимки ще кача тук ако желаете друг път. http://liubaka78.snimka.bg/other/bbq.588568
Видях в галерията от снимки, че си използвал огнеупорни тухли от огънатите от акумулираща печка. С какво си запълнил отворите които се оформят между две тухли? И въобще какво лепило си ползвал? Аз също имам такива и мисля да ги ползвам като подложни както ти.
Лепилото е Теракол t (топлоустойчив) около 22 лв е торбата,и с него съм запълнил празнините между тухлите.Пода на пеща е 1 ред плътни единички върху вата и отгоре тези от акумулиращата печка.
kirililiev80 - напреднал
никои ли не строи по стария начин,аз моята я правих с един кубик сива глина.
kirililiev80 написа:
никои ли не строи по стария начин,аз моята я правих с един кубик сива глина.
Незнам откъде да я взема по моя край
kirililiev80 - напреднал
става и с червена об. глина аз намерих сива използват я леарите с лепило излиза скъпо.моята фурна излезе 70 лв.

Прикачен файл

DSC02681.JPG
stenmark - специалист
Нали не мислиш че сме мазохисти и ни се дава еди колко си пари за термотеракол.Аз съм от Стара Загора от къде да си я вземем тая глина?Известно ни е че преди всеки я правил с глина и издържа до сега.Навремето не е имало теракол.
Аз пък съм решил да си направя ето това комбайнче но не знам дали ще се справя ,като гледам темата тук е пълно със специалисти пещари и се надявам да помогнете. :roll:
Последна промяна от FLAMING на пет апр 29, 2011 6:04 pm, променено общо 1 път.
А това си го направих на другата вила. :-D
Последна промяна от FLAMING на пет апр 29, 2011 6:05 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Като гледам, няма да имаш проблеми и с другия проект, много добре е станало, много ме кефи покрива.
merakliq - специалист
FLAMING написа:
Аз пък съм решил да си направя ето това комбайнче но не знам дали ще се справя ,като гледам темата тук е пълно със специалисти пещари и се надявам да помогнете. :roll:
Проекта е страхотен! Успех ти пожелавам.
FLAMING написа:
А това си го направих на другата вила. :-D
Това барбекю е много красиво. Ако сам си го правил - ЕВАЛА! =D> Пусни повече снимки, ако имаш.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: