• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28
Всички въпроси за вилата.
FLAMING написа:
Аз пък съм решил да си направя ето това комбайнче но не знам дали ще се справя ,като гледам темата тук е пълно със специалисти пещари и се надявам да помогнете. :roll:
Човек има ли мерак всичко става и когато сам го направи дори и с малко средства ,удоволствието е голямо.
spec - специалист
iva6ki написа:
Мисля че съм виждал по околовърсното на София ,но май са цифри май е по-добре ти да си го спретнеш

P.S. Не видях отговорите ,но предполагам че при дърводелец би излязло доста по добре и по евтино
На моето дърводелец само ми изряза дъгите за кръга по шаблон, който му бях дал. Останалото - сглобки, лепене и т.н. се справих без негова намеса. Само една препоръка - 60см разстояние е предостатъчно - не го запълвай цялото с колело. Ще стане доста тежичко, но много зависи с каква помпа ще го задвижваш: http://www.youtube.com/watch?v=EheIZmKi_pU
EDI - майстор
FLAMING написа:
Аз пък съм решил да си направя ето това комбайнче но не знам дали ще се справя ,като гледам темата тук е пълно със специалисти пещари и се надявам да помогнете. :roll:
Каквото можем любителски, ще помогнем, но тук не сме специалисти, специалистите са на друго място - http://www.bgremonti.com/forum/viewforum.php?f=101 .
ogo - специалист
Благодаря за съветите. Моето барбекю ще е по-скромно (открито) така, че трябва да ми стигнат тулите. :prayer:
iva6ki - специалист
EDI написа:
FLAMING написа:
Каквото можем любителски, ще помогнем, но тук не сме специалисти, специалистите са на друго място - http://www.bgremonti.com/forum/viewforum.php?f=101 .
Мани не вкарвай човека в приключение със специалистите :-D :axe: :roll:
SEV - специалист
iva6ki написа:

Мани не вкарвай човека в приключение със специалистите :-D :axe: :roll:
Подкрепям мнението на колегата,само ще си отровиш нервите с така наречените 5-6 броя "специалисти" в оня форум.
MMIel - специалист
искам да попитам по запознатите. Започнах изграждането на барбекю с пушилня, но ме притеснява сечението на комина за да тегли и да не ти пуши в лицето при работа пред него. Искам да попитам коректно ли е да се изчислява по таблиците дадени по нагоре в темата при положение че те са дадени за вътрешни камини, а при мен става въпрос за външно барбекю. Ако не някой би ли ме посъветвал какво трябва да е сечението на комина и дали е необходимо да се обособява димна камера при размери на огнището ш/в/д - 100/70/70. По табличката излиза че ми трябва приблизително 26 по 26 см сечение на комина което ми се струва приемливо за сечение, но ме тревожи въпроса дали трябва да има обособена димна камера за да не бие директно атмосферното налягане в огнището.
kirililiev80 - напреднал
[quote="MMIel"]искам да попитам по запознатите.при мен всичко е на око въобще не съм мерил гледах горедолу от готовите б-та важно е комина да дърпа моя е 30см.на 2м.

Прикачен файл

DSC02681.JPG
Transporterr - специалист
MMIel написа:
искам да попитам по запознатите. Започнах изграждането на барбекю с пушилня, но ме притеснява сечението на комина за да тегли и да не ти пуши в лицето при работа пред него. Искам да попитам коректно ли е да се изчислява по таблиците дадени по нагоре в темата при положение че те са дадени за вътрешни камини, а при мен става въпрос за външно барбекю. Ако не някой би ли ме посъветвал какво трябва да е сечението на комина и дали е необходимо да се обособява димна камера при размери на огнището ш/в/д - 100/70/70. По табличката излиза че ми трябва приблизително 26 по 26 см сечение на комина което ми се струва приемливо за сечение, но ме тревожи въпроса дали трябва да има обособена димна камера за да не бие директно атмосферното налягане в огнището.
по специалното при пушилните е, че всъщност комина се изгражда встрани от огнището, за да не капе мазнина в огъня и да не се нагрява прекомерно месото.
Прави се нещо като тунел, който завършва с комин, и не е задължително огнището да е отворено така че да " ти пуши в лицето" .Може да е затворено с вратичка или просто с малък отвор :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: