Всички въпроси за вилата.
kborisov - специалист
Бараката ми трябваше да си събирам "неща", които в момента ми задръстват къщичката. Първи опит ми е. Един вид репетиция за нещо по-голямо.
Работя сам (жената помага, всичко боядисано е нейна работа), събота и неделя, затова става бавно.
Понеже не живея там, използвам само ръчни инструменти (всичко трябва се прибира в колата вечер).
За сглобките използвах патентни болтове и планки - според което ми се види подходящо за случая.
Общата цена на материалите е около 1500лв. (не съм смятал бирата :) ) което за 9 кв.м. прави по 170 лв. на квадратен метър площ без труда - на мен ми се вижда много?

Прикачен файл

аProject.JPG
Проектът не е пълен - няма ги паянтите например, но ми помогна да си сметна необходимите греди, сглобки, наклон на покрива и т.н.
аProject.JPG (37.23 KиБ) Видяна 10365 пъти

Прикачен файл

DSC00262.JPG Подготовка и заравняване на мястото.

Прикачен файл

DSC00264.JPG Изкопаните пънове.

Прикачен файл

DSC00269.JPG

Прикачен файл

DSC00270.JPG Отдолу сложих дренажна тръба. След последния дъжд видях, че е текла вода от изхода - значи върши работа.
Последна промяна от kborisov на пон юли 18, 2011 10:29 pm, променено общо 2 пъти.
kborisov - специалист
продължение 1

Прикачен файл

DSC00272.JPG Дървеният материал. Дъските за облицовката не ми стигнаха, та ще купувам още.

Прикачен файл

P1050336.JPG

Прикачен файл

P1050339.JPG Конструкцията на пода лежи на четири бордюра в ъглите. Под тях е трамбован чакъл.

Прикачен файл

P1050340.JPG

Прикачен файл

P1050355.JPG Гредите за покрива ги мазах с някакъв немски лак (2 в едно), обаче доникъде не стигна и останалото е с лазурен лак "Декоратор" - по финансови причини. Изобщо за мен беше изненада колко много лак трябва.
kborisov - специалист
продължение 2

Прикачен файл

P1050358.JPG Готовият под. Направен е от талпи 4см. Отначало им правих жлебове - да се застъпват, но после реших, че няма смисъл, а и много бавно става. Отдолу всичко е намазано с отработено двигателно масло.

Прикачен файл

P1050390.JPG Сглобките: дупките са правени с оберфреза и после с длетото. А за другото използвах бензинов трион щил 181 (страшна работа върши, малко грубо но накрая станах специалист)

Прикачен файл

P1050400.JPG Между старата и новата постройка има огънат лист ламарина. Реших че прост олук няма да свърши работа.

Прикачен файл

P1050412.JPG Покривът е от Гутапрал (най-ниска цена)

Прикачен файл

P1050431.JPG
EDI - майстор
Под покритието на покрива гледам, че няма нищо, как е лятото с температурите.Сложи ли поне мембрана.За пода е по-добре, че си оставил фуги между талпите, ще имаш естествена вентилация.
7777777 - помощник
Ти добре ще купиш още дъски за облицовката но помисли и за osb плоскости отхвърлят работа и са хубави аз ще започвам така да права барака с размери 4,80 на 2,40 колкото размера на листовете пожелавам ти успех и качи снимки
kborisov - специалист
От мембрана се отказах. Няма да се живее вътре, а и не мисля да го уплътнявам много, за да се проветрява. Пък и наоколо е гора, на сянка е, северен склон.
От osb-то също се отказах - по-лесно и бързо е, но е по-скъпо и не издържа на влага, пък и естественото дърво по ми харесва. Правих табло за баскетболен кош от osb, вярно че няма защита кой знае каква, и е пряко изложено на дъжда, но една година и вече се разскапва. Надявам се дъските да са по-трайни, трябва само да се поддържат лакирани. Тях пък червеят ги яде, ама все повече ще изкарат.
EDI - майстор
За външна облицовка само дъски.Един хубав лак и стават вечни.Иначе ОСБ-то трябва за го затваряш отгоре.Ако ти е по-смолист чама и гадове няма да го ядат.
filmatoplo - майстор
Супер става :) , проекта - Барака ,трябваше да го кръстиш -Б Борисов :-D Бъ ще значи барака ,Борисов името ти , но всички щеше да си помислят че бате Бойко си строи Барачка , така по интилигентно и можеше да кандидатстваш за евросубсидии :) . Майтап де. :)
7777777 - помощник
Прави сте за osb-то но ако е водоустойчиво това дето го ползват за кофраж не е ли добре
EDI - майстор
Същата работа, иска си защита отгоре.

Тема "Проект "Барака"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: