• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 28
Всички въпроси за вилата.
SEV - специалист
Чудя се дали още да вдигам комина,също трябва ми и искроуловител за комина,някой има ли идея от къде мога да си купя.Подарявам около 400-450 огнеупорни тухли,не ми трябват,не са нови на пеща се вижда.

П.П. Някой ако го интересува каквото и било по пеща да пита ще отговоря с удоволствие,ако ви харесва де.

Прикачен файл

DSCI2484.JPG
DSCI2484.JPG (28.87 KиБ) Видяна 7981 пъти
hristo_k1984 - специалист
Много добре се е получило,но комина ще трябва още да се вдигне.Като я запалиш за проба то ще си покаже :) .Арките също добре за направени,с камички заклинвал ли си ги или само с лепилото.Значи при първото палене ще ти се напукат първо ъглите на арките,и на други места де,защото цялата пещ като достигне около 300 градуса почва яко да се движи и има големи разширения и на много места ще има юфка,ма да не те притеснява -това е нормално.Ако не си я палил още,първото палене го прави по леко без да и даваш много зор.Остава ти да помислиш за изолация и си 6.
SEV - специалист
Смятам от барбекюто към задната част на пеща да изидам стена следваща фугите и редовете на предната част.Обема който ще се получи ще го напълня с кварцов пясък,като преди това съм увил с изолация пеща.След това върху стеничките една замазка и върху нея декоративно покривче със стари керемиди.
Тухлите съм ги рязал трапецовидно за да намаля фугата до минумум,но заради това че са ми стари тухлите и със счупени ъгли изглежда че съм слагал доста от теракола.Комина колко още трябва да се вдигне.
Нещото което най-ме притеснява е че искам да сложа един искроуловител в комина за да не хвърчат искри и да запаля на баща ми сеното.
stiv1961 - майстор
Ако си около Стара Загора с удоволствие бих дошъл да те оттърва от тухлите. :) Че и на мен ми трябват,но за сега нямам финансова възможност за купуване на тухли.
SEV - специалист
Искам да споделя,тухлите се намират на няколко километра от гр.Варна.
merakliq - специалист
Много добре е станало! Смятал ли си каква бройка тухли си вложил?
SEV - специалист
merakliq написа:
Много добре е станало! Смятал ли си каква бройка тухли си вложил?
Около 300-320 броя.
merakliq - специалист
Благодаря! Много идейно-кофража за свода да е стиропор.
RAPTOR - специалист
Моят съвет е такъв.Намираш стара неработеща акумулираща печка.Вземаш страничните и горни изолационни плочи.На цвят те са розово-червени.Леки са.изработени са от материал,подобен на керамзита.Мокриш ги в корито с вода за около 2часа.Пасле лесно се трошат с ръце.Стават на прах.Този "прах" прибавяш към циментовия разтвор,вместо пясък.Получава се много добра смес за зидане на огнеупорни тухли.Ако прибавиш -чакъл.Можеш и да лееш.От тухлите на една акум. печка иззидах вече две фурни.Остана ми малко материал и за новата.Това е идея от интернет-не съм открил топлата вода.

Прикачен файл

Изображение 035.jpg
Изображение 035.jpg (58.11 KиБ) Видяна 7789 пъти

Прикачен файл

Изображение 032.jpg
Изображение 032.jpg (50.84 KиБ) Видяна 7789 пъти

Прикачен файл

Изображение 029.jpg
Изображение 029.jpg (28.12 KиБ) Видяна 7789 пъти

Прикачен файл

Изображение 030.jpg
Изображение 030.jpg (31.96 KиБ) Видяна 7789 пъти
RAPTOR - специалист
Ако ви е станало интересно-на дъното на варела има пресят пясък.Ястията не прегарят от-долу и се акумулира топлина.

Прикачен файл

Изображение 039.jpg
Изображение 039.jpg (49.06 KиБ) Видяна 7786 пъти

Прикачен файл

Изображение 034.jpg
Изображение 034.jpg (52.2 KиБ) Видяна 7786 пъти

Прикачен файл

Изображение 045.jpg
Изображение 045.jpg (44.05 KиБ) Видяна 7786 пъти

Прикачен файл

Изображение 036.jpg
Изображение 036.jpg (59.8 KиБ) Видяна 7786 пъти