Всички въпроси за вилата.
torbalan - Дървен философ
peterdimov написа:
Благодаря на всички за мненията ,аз се консултирах и с професионалисти по този въпрос и смятам да действам по моя начин като наредим камъка ще пусна снимки.Още веднъж благодаря.
не знам с какви "професионалисти" си се консултирал, ама аз като аматьор да ти кажа - обърни внимание на къщите, които са измазани от вън с варова мазилка...

винаги до земята има цокъл, поне около 30 - 40 см. висок...

защо?

защото когато вали дъжд - там пръска най-много... и ако е мазилка - сравнително бързо ще си отиде заради влагата...

ако на земята залепиш камъни с варов разтвор, дори с много цимент, сравнително бързо ще се отлепят...
ако не дойде влага от горе (фугирал си ги перфектно) ще си намерят влага от страни или отдолу...
NeoBoss - специалист
@peterdimov много се чудя защо си пуснал тая тема , катоо всички ти казват да не ползваш вар ?!?!? какъв отговр искаше че да пускаш тема :D :D :D

иначе ще ти кажа как се редят плочки, ако е само за пешеходци се нивелира с пясък, редят се плочките и се фугират с цимент.... ако е ще е за по голямо натоварване нивелират с пясък и цимент (сухо) после пак фугират със цимент. Влагата от толу си върши нейната работа. Както ще я свърши и със варта ;)
stiv1961 - майстор
За стените ползвам теракол-флексово лепило,а всички пътеки нивелирам със земно-влажен цимент/пясък в съотношение 1:3,нареждам плочите и на другия ден фугирам с цимент/кварцов пясък в съотношение 1:2.Не знам дали е правилно,но за сега няма проблем.
GT - помощник
Здравейте!
Имам в двора едни 20-тина квадрата, които трябва да покрия с нещо и много ми хареса тази тема за редене с камък и как изглежда крайният резултат на снимката по-горе.
Тъй като сам не мога да го направя, мога ли да попитам: може ли да ме ориентирате, горе-долу как вървят цените за поставяне на такъв неформирован камък за квадратен метър? Колко ориентировъчно ще ми струва майсторлъка за тези 20 кв.м.?
Благодаря!
професионал - специалист
Стив,абе не разбрах защо пишеш "за стените-това ползвам,за пътеките онова ползвам",а на снимките друг майстора :lol: :razz: .
  • П.П.
Поздрави!
stiv1961 - майстор
професионал написа:
Стив,абе не разбрах защо пишеш "за стените-това ползвам,за пътеките онова ползвам",а на снимките друг майстора :lol: :razz: .
  • П.П.
Поздрави!
А,това е баш-майстора.Минава след мен защото вече съм се оакал по камъните с теракол :-D
sh^dow - напреднал
Не е точно по темата ,ама аз да питам.Имам асфалт на буца-как да го разтворя та да запълня едни фуги.Нещо беше разтопяване и с бензин,ама някой знае ли как точно та да се не запаля :?
професионал - специалист
Аз съм поставял бучки с асфалт в кутия с бензин(по-високооктанов,по-добре) и с разбъркване се получаваха нещата-то това беше преди 13-14години,а сега с този бензин знам ли дали ще стане.

Тема "Малко помощ за редене на камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: