• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
naskoukov - помощник
Здравейте колеги!Преправих един стар хладилник Мраз на газов с помоща на една горелка , която досущ прилича на голяма горелка за прасета.Работи си добре но има един проблем-гасне!Когато намаля газта не гасне но и не охлажда.Когато го запаля и настроя пламъка е син както трябва, но излиза под голямо налягане и след време го намирам загаснал,Още е в гаража ,но не е допустимо да гасне във вилата.От тръбичката на горелката огъня влиза след половин см. в медна тръба комин.Има ли някакво условие за добро изгаряне и за да гори без да гасне, което трябва да спазя?Благодаря!
Тани - модератор
Не му достига кислород вероятно!Пробвай да отвориш някой прозорец или врата. За да не стане сакатлък трябва да му направиш защита като на газовите котлони и печки - при изгасване на пламъка да спира газта!
Stefan2000 - специалист
С такава горелка разхода няма ли да е неоправдано голям? До колкото си спомням, амонячните Мразове имаха съвсем малка консумация на ток, и термо-реле. Този амонячен ли е?
Тази горелка, ако е същата за която си мисля, е от порядъка на Киловат и нагоре.
naskoukov - помощник
Stefan2000 написа:
С такава горелка разхода няма ли да е неоправдано голям? До колкото си спомням, амонячните Мразове имаха съвсем малка консумация на ток, и термо-реле. Този амонячен ли е?
Тази горелка, ако е същата за която си мисля, е от порядъка на Киловат и нагоре.
Хладилника е амонячен, а горелката е от оригинален газов хладилник и представлява умален вариант на големите горелки използващи се в бита.Не е от кислорода защото е отворено от всякъде.Просто пламъка при увеличаване почва да се форсира и изгасва!
pet.kan - специалист
опитай с регулиране на въздуха за горелката - би тлябвало да има някой отвор и пластина
schuldiner - майстор
pet.kan написа:
опитай с регулиране на въздуха за горелката - би тлябвало да има някой отвор и пластина
И аз мисля, че е от горелката. По-скоро от камбаната и регулирането на въздуха. Както е описана, много ме съмнява да може да бачка с голям дебит. А марковите са пари...
Между другото, разгробявал съм маркова камбана и съм правил 1:1 копие при отличен стругар - ами не става и това е! Пак си гасне на мах.
Не знам дали горелка от газов бойлер няма да даде достатъчен дебит. Но със сигурност ще работи по-добре от една дюза. Сега като се замисля... ако паралелно се монтира втора горелка от евтините дали няма да се подобри нещо? Хубава горелка е над десет пъти по-скъпа от обикновена, така че май е по-логично 2-3 евтини да се навържат.
lov - майстор
Горелките за хладилници имат биметална пластина с която автоматично се регулира награвянето. Имам някъде схемичка но е на хартиен носител и не я знам къде е. Допълнително газта трябва да се пподава от прецизен редуцир вентил иначе почват тези циркове. Така в комбинация от двете неща пламъка е стабилен и не гасне.
И понеже сте на тема амонячни хладилници остана ли някъде сервиз в България за такива. Щото тъкмо стъкнах едно такова нещо на времето да има с какво да си охлаждам пиенето по гьоловете и пущината взе че запуши и така зарязах проекта. Без отваряне няма да се размине.
Горелката май я затрих някъде ама мерака все още го имам и вардя хладилничето.
kuger - майстор
Не знам дали сте забелязали, когато се пърли прасе с две горелки и се срещнат пламъците, едната гасне. Това е от липса на достатъчно въздух. Колегата е писал, че пламъка влиза след 0,5 см. в медна тръба-комин. Ако може да се разпробие тази тръба в областта от където влиза пламъка до примерно 5-6 сантиметра /допълнителен въздух/, мисля, че няма да гасне.
naskoukov - помощник
lov написа:
Горелките за хладилници имат биметална пластина с която автоматично се регулира награвянето. Имам някъде схемичка но е на хартиен носител и не я знам къде е. Допълнително газта трябва да се пподава от прецизен редуцир вентил иначе почват тези циркове. Така в комбинация от двете неща пламъка е стабилен и не гасне.
И понеже сте на тема амонячни хладилници остана ли някъде сервиз в България за такива. Щото тъкмо стъкнах едно такова нещо на времето да има с какво да си охлаждам пиенето по гьоловете и пущината взе че запуши и така зарязах проекта. Без отваряне няма да се размине.
Горелката май я затрих някъде ама мерака все още го имам и вардя хладилничето.
Не знам колега за сервиз но пробвай да го обърнеш за няколко часа и да пречукаш тръбите ама без да ги жалиш.На повечето това им е лекарството!
lov - майстор
Не става. Па и що бой отнесе с гумени и дървени чукове и цепеници. Всички възможни методи и пространствени положения са тествани.

Козата си сака пръч и тва е. :x
  • 1
  • 2

Тема "Самоделен газов хладилник гасне!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: