• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Градинар - специалист
Водата е Живот

А живот ли е да го живееш... без вода.
ZMeyGorianin - майстор
Докторе дай снимки и обяснения как си уплътнил ведрото, че и аз имам една каца с диаметър към метър и се каня да правя нещо подобно. Само че е доста дърта и разсъхната и няма смисъл да се раздънва и уплътнява.
housedoktor - майстор
[quote="ZMeyGorianin"]Докторе дай снимки и обяснения как си уплътнил ведрото, че и аз имам една каца с диаметър към метър и се каня да правя нещо подобно. Само че е доста дърта и разсъхната и няма смисъл да се раздънва и уплътнява.[/quote

Това ведро също беше старо и продънено (беше нагласено за хвърляне в една от къщите за ремонт). Смъкнах му боята :shock: (зелена !?!) ,шлайф ,лак и т.н .Проблема с уплътняването реших кардинално -монтирах в него един леген,който замаскирах с чер полиетилен.Така ведрото има само декоративна функция а водата се съхранява в легена. Освен това и фонтанчето е лесно за поддръжка .За съжаление снимки в момента нямам-нещо ми се прецака апарата , а телефона ми е истинска антика :)
NeoBoss - специалист
housedoktor написа:
Моето езерце го зарових .Причини : 1 - оси и пчели ,ама многоооооооо... 2 ,жаби -отвсякъде а покрай тях и змии.3.Пречи на косенето (на нивото на терена е и се пълни с боклуци ) 4.Водата става блатиста и иска ежедневно почистване.5 Овчарката постоянно цопваше вътре :) Сега имам малко фонтанче ,което направих с помпата от езерото и едно голямо дървено ведро.Няма посочените недостатъци,а и е също атрактивно
1. Проследяват се на къде вървят пчелите и се слага по пътиям варел със вода подсладена с мед и плуващи парчета в нея за по лесно кацане на пчелите скоро време пчелите почват да пият от там
2. Жаби винаги има ама лично аз ги контролирам като чуя че квака излизам с фенера и ръкавиците и се меха жабока. Змии не съм виждал изобщо това си зависи от района и определено не езерото е причина за появяването им.
3.Косенето пффф тва не го разбирам все едно фонтана сега не пречи ахахха
4. за да нестава водата блатиста се осигурява био равновесие във езерото, демек езерото трябва да е по голямо със достатъчна циркулация и филтрация и ув лампа. чистенето става нужно на 2-3 години веднъж но ще видиме лично мойто вече втора година няма нужда от изпразване и почистване.
5. Кучето е достатъчно умно зада го научиш да не влиза във езерото.

знам че всичко е при свъшен факт , пиша го това евентоално некой да не се стесне от постати и да се разобеди, но да езерото изисква постоянни грижи , ако някой си мисли да изкопае една дупка и да я напълни с вода ... по добре да се откаже , че да не го заравя след време.
На скоро се сдобих с комплект за филтриране с вкл. УВ - лампа за 8000 литра езеро и приключих с ЗЕЛЕНАЖА

виж --- http://aqua-cor.com/index.php?page=prod ... y=6&id=122
manobg - специалист
А зимата какво става с растенията като замръзне водата ?
kaishew - специалист
Ами нищо не става,просто си стоят там и не измръзват. http://kaishev1.snimka.bg/flowers/cvety ... .26852648
  • 1
  • 2

Тема "Езерце в двора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: