Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
EDI написа:
Смятаха ги, преди това.
Естествено че се смятат. Аман от "майстори" дето всичко успяват да сметнат "наум" и после се чешат и викат "Ами що стана така?".
:partyman:
VLADO66 - майстор
Арматурата ще я поръчаш в арматурен двор,че до лятото ще я правиш.Помисли за ширината на бетона между колоните да я намалиш на поне15см.ширина,че една бърза сметка ми даде общо 48м3 бетон.
hidrazin - майстор
Да, и намаляването на бетона ще го компенсира с повече желязо.
Марковски - напреднал
hidrazin написа:
Да, и намаляването на бетона ще го компенсира с повече желязо.
Колега, не пишеш от къде си? Но мога да предположа, че имаш нещо общо с Козлодуй :? Или греша?
hidrazin - майстор
Марковски написа:
Но мога да предположа, че имаш нещо общо с Козлодуй :? Или греша?
На почти 200км съм от там и нямам спомени да съм минавал от там. И какво значение има това за оградата?
bisermonov - специалист
Ми по мой сметки при ширина 15см. и 20см. под земята и 50см. над земята получавам 0,15х0,70х1=0,105кубика х 200 = 21кубика бетон и бод колонките тъй като там ще бъде по-дълбоко 1-2 кубика та някъде 24 – 25кубика. Арматурата колко на линеен метър да заложа?
VLADO66 - майстор
Поръчваш си колонки 4х12мм с бигли през 20см на 3метра/железата са по 6м и фирата пак ще ти я хванат/.Взимаш мрежа като тази http://www.bodamet.bg/productdetails.aspx?id=20 .Мрежата я смяташ като двойна и се реди на целия бетон/т.е. 70см./,като влиза в колонките.Ако не може да влезе ,пускаш арматури през колонките.Вземи си и кръгли и линейни фиксатори за арматура.
шоп - майстор
Колега bisermonov, малко ажурна ми се струва тази ограда. Не пести от бетона. Ще те е яд след време. 15 см ширина е малко. В Елин Пелин тази година паднаха от западния вятър 50-60 метра от една такава ограда. Аз не съм привърженик на зидария на тясната страна на четворката, но и 15 см ширина на бетона ми се струва малко. Поне 20 см сложи. Аз тази година направих една 19 метрова ограда и отидоха 9 кубика бетон :supz:
bisermonov - специалист
По принцип не съм привърженик на икономиите че после наистина ще съжалявам, нямах си на представа колко пари ще идат не очаквах че ще са доста пък и оградата не е малко. А като включим и труда за копане за мйстори и тя ще си иде към 15 000 лв. Че се замислям и дали ще стигнат!!!
nikolson - майстор
bisermonov написа:
По принцип не съм привърженик на икономиите че после наистина ще съжалявам, нямах си на представа колко пари ще идат не очаквах че ще са доста пък и оградата не е малко. А като включим и труда за копане за мйстори и тя ще си иде към 15 000 лв. Че се замислям и дали ще стигнат!!!
Колега, по принцип оградата е скъпо нещо. В това се убеждава всеки, който се е захванал. Затова винаги съм мислел за такъв вариант:

http://sitekreator.com/rockwall/ograda-fences.html

http://vibs-bg.com/14240/%D0%90%D0%BD%D ... /home.html
Първият линк-ползвал съм облицовъчните плочи, стана много красиво. Вече прави и оградни панели. Не съм ги виждал на живо.
Вторият линк-изпратих запитване. Отговориха ми. Цената, която е обявена, важи за страната, с монтаж.
Не е маловажно, че става по-бързо.
Надявам се да съм бил полезен.

Тема "Размери за ограда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: