Всички въпроси за вилата.
ango - напреднал
То не се заварява крана ,а тръба с направена резба.Но за казан от 160л. заслужава ли си?
torbalan - Дървен философ
Какво нагряване - препоръчваната температура в казана е между 75 и 90 градуса...
Нали ракия ще вариш в него, а не петролни продукти? ;)

Не се притеснявай, със сигурност държи поне 200 градуса...

Ама чак 4 цола... Много ми се вижда :)
hidrazin - майстор
Този кран така както е сглобен, така и може да бъде разглобен. :) Развиваш тази горната част и му вадиш карантиите. След запояването сглобяваш пак.
В интерес на истината точно такъв не съм разглобявал. Моите са от друг модел. Все пак гледай да не го прегряваш много за да не се деформира. По принцип месинга с медта се запоява много бързо и хубаво с добър припой.
А и на мен тези 4 цола ми се виждат много. За това малко казанче и 2 цола са достатъчни ако не слага чепките от грозде вътре.
:partyman:
Защо да запоява крана?

Не е ли по-нормално на изпускателната тръба да си завари един фитинг и на него да навие крана?
hidrazin - майстор
Ами защото един кран 4 цола е малко над 100 кинта, пък един нипел 4 цола е към 35 кинта. Ето един подходящ.
Щуцер месинг 4" Ф100мм
Общо взето тоя изпускател с крана, тръбата и фитинга ще му легне към 200 лева ако държи да е 4 цола (100мм).
Ако го направи 2 цола същия фитинг е 15 лева, шибърния кран 23 лева - общо към 40 лева без тръбата. Един метър тръба 54мм е още толкова - към 40 лева. Спокойно може да си огъне едно парче ламарина около една тръба 2 цола и да си го запои по дължина и към фитинга дето съм дал по-горе независимо дали ще избере 2 или 4 цола. При 2 цола ще ми легне към 60-70 лв.
Ясно.
Аз също бих предпочел 2 цола.

То при 4 цола се губи горе-долу по литър материал на всеки 10 см. разстояние между изпускателния клапан и казана...
hidrazin - майстор
Абе той материала не се губи. Дали е в казана или тръбата все се дестилира. Иначе по-точното е един компотен буркан на всеки 10см. :-D
Хахаха!
Абсолютно точна мярка :)))))
hidrazin - майстор
Бъбреци, бъбрециии... И се чукам по главата щото няма такъв емотикон. :lol:
romanpm - майстор
Аз си монтирах сферичен кран 2ц през отвор на казана уплътнене и парче муфа навита отвътре , трета година няма проблеми :)

Тема "Изпускател на казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: